6. julenøtt 2017

Hadde livet vært som på film, ville det enten vært det definitift tryggeste - eller den sikre død. Det er sannelig ikke lett.

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Plantronics Blackwire C710 og Lifeprint

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Livet som nøtteknekker ser ut til å ingen ende ta. Hvis det er en trøst – det er sannelig ingen enkel jobb å være nøttegeneral når bidragene tikker inn til det kun gjenstår 40 minutter på klokken.

Det er sannelig herlig å se at variasjonen er like stor som de potensiale psykiske diagnosene blant nøtteknekkerne. Felles diagnose kjenner jeg igjen hos All2sleepy, det er faktisk ikke jul før motherfucker er gått noen runder over TV’en. Bare så spennende at Samuel Jackson har gidd dette uttrykket en real konkurranse i nyere tid.

Som Jod-R oppsummerer, hele filmen er bare noe vas men SuperTommy er noe helt kriminelt nære med å knekke hele nøtten den femte dag i nøtteknekking. Her kommer filmnostalgiene som perler på en snor. Dette blir en burger på nøttegeneralens regning med tilhørende film på min splitter nye Xbox one X Scorpio, just saying Tommy, just saying! P.S., klarer du å porte curse of monkey island til Xbox så vinner du alle de resterende nøttene!

Var det virkelig nødvendig å gi RoboCop en jetpack i film nummer tre? Rocky en øks og vedkubber som trening mot Ivan Drago? Var det virkelig nødvendig å la Chuck Norris skyte missiler ut av motorsykkelen sin, i stedet for å roundhouse kicked fiendene i Delta Force? Svaret er at det var like nødvendig som å gi Guybrush Threepwood en t-skjorte for å finne skatten i Monkey Island. Rett og slett hysterisk morsomt!

  • SuperTommy

Piratentim, jeg er desverre nødt for å sette dette svare til siden, tatt i doping. Palwin min nye venn, herregud så tankene spinner oppe i hodet mitt. Ikke si at Batman & Robin er annet enn et kunstverk av en film. Det er jo akkurat som å nyte Plumbo og møkkamann på radio! Møkkamann eller telepatiske evner kunne Kristine ha omtalt generalen, du skriver det jo selv – det er genetisk ;)

…Han må jo være litt superhuman/inhuman tross alt, for inget menneske kan vel gjøre alt det han gjør? Bortsett fra deg da Alexander, du trosser jo grensene for hva som er menneskelig mulig ganske ofte! (Burde jeg være bekymret for hvor genene dine stammer fra?!)

  • Kristine

Mens noen går løs med iver sier både Kristin Holestrand og Morten Kleven nei takk, og det med god grunn, filmen suger pung! Det er bare å spare romjulen czerikcum. Mindre pung og flere Minions kunne muligens ha vært en oppløftende detalj, selv om Veronica Foxpile mener det motsatte. En solid nesten knekk kommer det også fra Tone denne dag, men dobbeltknekk krever sin modningstid. Stå på!

NEI! Det var gjerne litt raskt svar, så over litt mer grubling konkluderer jeg med; NEI!!! Men motsatt kunne blitt en artig tvist, Mr Jones i neste Alien film? Hmmm, njanei…

  • Tone

Med knallsterke bidrag er det ogsåvanskelig å unngå Lars og Spredo denne dagen. Det er nesten så jeg begynner å få empatiske traumer på Spredo sine vegne, her kommer det solide kort på hånden dag etter dag. Dog, det som jeg virkelig er litt skremt av er tanken som Olav Tvedt setter meg på; det er faktisk fult mulig at dette blir en realitet i nær fremtid. Måtte Korea-Kim ikke svikte oss dersom så skulle bli et faktum.

La meg starte med å si at hadde jeg visst at man kunne vinne ved å fremheve andres svar her, så kan du banne på at jeg ikke hadde vært først ute med å svare!…

  • Spredo

Med fare for å få tyn av Jon blund er det nødvendig å korte ned på besvarelsene, men vit det Mendelejev, Tom Kristiansen, Bakklandia og DisturbedPenguin – besvarelser er lest og godkjent som fullverdige bidrag. Issuet var bare det at det fantes en vinner blant svarene alt.

Nøtteknekker den femte dag i julenøtter er ingen andre enn Thomas Henden, holy shit for en kopling. Se opp for mail i innboksen, vi gratulerer!

Det ville vært for dumt med dorullnisser i Indiana Jones, ville det ikke? :-D

  • Thomas Henden – Teh nøttknekker!

Dagens premie

Plantronics Blackwire C710 er neste generasjons teknologi. Hodesettet er designet med særpregne uthevninger og kan brukes sammen med datamaskin, nettbrett (Bluetooth/USB) og mobiltelefon.

Blackwire C710 er et mono-hodesett, og den støyreduserende mikrofonbommen kan vendes, slik at du kan bruke hodesettet på begge ører.

“Smart Sensor”-teknologi gjør at du kan svare på et anrop kun ved å sette på hodesettet. Lys på hodetelefonen gjør at kolleger ser at du er i en samtale, slik at du ikke blir forstyrret.

Lifeprint

Lifeprints trådløse skriver vekker minner til live ved å forvandle videoer til levende bilder, ikke helt ulikt slik man kjenner fra Harry Potter-filmene.

Vi har alle sett det på film hvor de går rundt med papir til skjerm som presenterer både video og lyd. Fiksjonen kommer stadig nærmere virkelighet.

Med Lifeprints bærbare Bluetooth-skriver vil ikke de gode bilde- og videominnene lenger gå i glemmeboken så snart de er lagret på telefonens kamerarull eller delt på sosiale medier. Som dere vet kan vi menn multitaske- både se, lytte og glemme samtidig!

Dagens julenøtt – 6. desember 2017

Jeg tør faktisk å hevde at enhver aktivitet i livet er farlig. 

Ikke kan du se på hygge i intime lag som en sikker vinner eller oppskrift for trygg aktivitet. Selvsagt, ikke uten å inkludere minst en tube antibac og en pakke med Durex. Noen vil si at terror har tatt over verden, andre at det er forurensning i vannet. Selvsagt, du har de som skylder på nissen.

Årsaken til en slik frykt er ikke alltid like rasjonell, og en gang hørte jeg en kar med oppriktighet si at vedkommende ikke drikker kaffe – fordi to av tre som blir tatt av snøskred drikker kaffe!

Det finnes en oversikt som gir mannen grobunn for sin frykt, den samme oddsen for å bli drept i et lynnedslag er rundt én til 174 tusen. Heldigvis, er oddsen én til femtitusen for å bli gift med en fotomodell! Jeg er sterk i troen!

 Hva er det tryggeste man kan gjøre – og hvorfor?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer