5. julenøtt 2017

Alt for ofte sitter jeg og spør meg: Er dette virkelig nødvendig? Stundvis kommer den tanken etter jeg har gjort noe dumt, dumt som å slippe opp for fri tekstlengde i julenøttene. Dagens nøtt er blant dem

Kreativitet er stikkordet for denne konkurransen, og det finnes aldri noe fasitsvar. 

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premier er: Pinell Supersound og TP-Link SmartPlug HS110

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker

Herreminnjemeni. Ikke bare er det årsbeste i antall deltakelser, det må være årsbeste i lengde også. Stilkarakteren kan heller være så som så bare lengden er bra?

Dorullnissen ble oppfunnet av min bestemors gandtante Mari.(usikker på om etternavnet var X Mas eller ei).

Mari var i alle år en flittig amatørkokk på hobbybasis. Et år bestemte Mari seg for at hun skulle forsøke seg på litt ekte japanskinspirert julemaki. Med risbollen full, og et par feite laks som visstnok skulle være “rømt” fra det lokale oppdrettsanlegget borti fjorden, satte hun i gang … fiskebiter og ris ble krøstet sammen og forsøkt rullet etter beste evne mens Mari både bannet og svor, men noen maki-ruller ble det ikke, snarere heller et resultat som kunne vært solgt som dårlig innpakket fjordland risgrøt uten mandel med ekstra fiskebiter til nedsatt pris.

Etter flere timers slit og strev på kjøkkenet innså Mari at hun trengte en pause, og labbet ut på det som etter hvert ble forgjengeren til et ekte japansk toalett (man tar 1 stk. utedass, sper på med hageslangen og 1 stk. høytrykksvasker og Voila). Etter å ha blitt spylt i ræva både to, tre og fire ganger, lot Mari blikket sakte men sikkert falle ned på den nå ubrukte toalettrullen. Denne måtte da kunne brukes til noe mer fornuftig enn bare å stå til pynt. Mari tok rullen med seg inn på kjøkkenet, og begynte å stappe kjernen full av grøt-og-fiskeblandingen hun nå hadde så altfor mye av. Til slutt sto hun der med sin første egenproduserte sushi-rull … riktignok ble det ikke helt det juledesignet hun hadde håpet på, men pytt, hva gjør vel det når man kan dekorere rullen med litt rød filt og bomull til skjegg.

Slik oppsto dorullnissen i utgangspunktet som et hjelpemiddel for amatør sushi-kokker som ikke egenhendig klarte å pakke ingrediensene sammen til en juleinspirert maki-rull. I senere tid har man riktignok gått bort fra å bruke doruller i sushiproduksjon, da det viste seg at disse var særdeles tungt fordøyelige, og brukes derfor nå kun som pynt.

 

– Mendelejev

Her er det glimrende fantasi med Toten dialekt fra Bakklandia, og teorien om hvor den hvite snøen kommer fra hos Kepler. Her er det svar for de mange og de få. Forarget skattesnyter smeller til med et realt gullkorn av en novelle. Sprekt og sterkt kommer det fra både Renathe Olsen som mener at dette er nissen som stikker av med dopapir mens Winman97 mener dorullnissen holder oversikt over uvettig bruk av papir (ref. kattene som leker med dopapir senere).

Piratentim og Olav Tvedt går sammen med Jod-R og Kristin Holmestrand rett på sak, her er det snusk og fanteri som skal til livs i en eller annen form, mens Lars gjør alt, seriøst ALT han kan for å skremme sjiten utav fremtidige nøtteknekkere (les: unger).

Dorullnissens rolle er å sørge for at det ikke er så mange skitne/naughty personer der ute i disse fine juletider. For da hadde jo nissen vært helt uten jobb, og det kan vi jo ikke ha noe av.

  • Piratentim

En annen skremmende påstand kommer frem i teksten til asfaltiddag som mener at dorullnissen bare er oppspinn. Makan til tøv. Det neste han påstår er vel at nissen ikke finnes også (no pun intended) :) No puns kommer det dog ikke fra Elise Olavsen i sitt svar om hvorfor det er viktig å spise grønnsaker. Noen ganger kan det en søker opp på internett være like skadelig når det kommer indirekte som direkte.

Med knepen margin stiller Tom Kristiansen seg med en nestenknekk denne dag. Det var en sann fryd for øye å få en pause fra skattesnyterens novelle. Takk! czerikcum mener det hele dreier seg om det magiske limet til det ekstra komfortable lambi-dopapiret, mens Tone kommer med nye opplysninger om dorullnissens liv: det kan faktisk hende seg at dorullnissen faktisk er dansk. Kristine – ikke bare er du nydelig #meToo, men du kommer med enda oppklarende informasjon – her vet vi hvordan nissen faktisk samler inn informasjon om hvem som er snill og hvem som er slem.

…ALLE vet hvilken vei dorullen skal henge.
Dorullnissens eneste “jobb” er å snu dorullenn feil vei, sånn at vi vanlig dødelige utsettes for det han mener er “verdens beste pek”…

  • Spredo

For andre dag på rad stiller Natusen sterkt i det å knekke nøtter, men det forble med delt andreplass sammen med Spredo, Rikke Marie Kvalvik og Super Tommy. For noen knallsolide bidrag! Faktisk, og helt ærlig, fortjener dere alle et superawesome headsett etter gårsdagens innsats. Okei, muliges du også skattesnyter.

Snytt eller ikke, vi gratulerer en som gir heder og ære til andre i dag – awesome og kreativt av All2sleepy og hans solide miks av anti-selvskryt, selvironi og en slående oneliner (lær skattesnyter, lær!)

 

Her dukker jeg opp, full av iver og juleglede, bare for å finne at denne nøtten allerede er knekt. Ikke bare er den knekt, den er pulverisert til det ugjenkjennelige av Spredo.

 

Kjære dorullnissenøtt: Drit og dra.

  • All2sleepy

Dagens premie

Pinell SuperSound digitalradio

Pinell Digital radio som lar deg lytte til dine favoritt radiostasjoner over hele verden – hjemme eller i utlandet – hvor som helst, når som helst uten PC

Smartplugg med energiovervåkning fra TP-LINK

Med TP-Link Smart Plug HS110, kan du enkelt slå av og på apparatet ditt fra hvor som helst i verden via en gratis app. Du kan også lage tilpassede regler for å slå av og på etter tidspunkt du har fastsatt. Du kan effektivt spare energi og spare penger når du bruker Smartpluggene til å kontrollere oppvarming og vifter. Smartpluggene sporer apparatenes strømforbruk i sanntid, og lager ukentlige og månedlige oppsummeringer.

Dagens julenøtt – 5. desember 2017

Jeg husker det som om det var i går, når jeg oppdaget fraksjonen “Scrin” ble introdusert i Command & Conquer 3. Spillserien som var skyld i et tusentalls timer av mine ungdomsår nå var ødelagt. Det var året etter at ytterligere én av mine favoritter fra barne- og ungdomstiden måtte lide samme skjebne; Indianer Jonas, hvorfor?!?

 Var det virkelig nødvendig å ta med aliens i den siste Indiana Jones-filmen?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer