Brukertestet: Plantronics Voyager 5200

Er du lei av dårlig lyd i samtaler på mobilen og/eller PC'en, en trådløs bluetooth-enhet en god løsning. Støydemping og smart vindstøy-demping gjør Plantronics Voyager 5200 til et svært godt valg.

Undertegnede har testet Plantronics Voyager 5200 i rundt en måneds tid. Lydkvaliteten er god både for deg og motparten.

Som en kanskje litt over snittet mobilbruker sitter jeg mye i telefonen i løpet av en arbeidsdag. Jeg er mye på farten mellom møter og har egentlig ganske høye krav til et headsett.

Ideelt sett ønsker jeg meg et stereo-headsett som f.eks JBL Reflect, Jaybird eller Beats, men utfordringen med disse er at de ikke har spesielt høy kvalitet på mikrofonen, selv om lydkvaliteten er super.

Design

Det første du tenker på når du åpner pakken er kvalitet. Selve enheten ligger pent pakket i et genialt ladeetui, som holder den på plass med en magnet.

Videre har Plantronics klart å få til hele fem knapper på denne lille enheten, uten at dette går nevneverdig utover brukervennligheten.

Mikrofonen kan roteres og justeres slik at den ligger pent mot ansiktet og kan benyttes på både høyre og venstre side. Pakken inneholder tre forskjellige silikonpropper som enkelt kan byttes for å passe ditt unike øre.

Batteridelen som skal sitte bak øret er noe stor og passer dårlig for de som bruker briller, noe undertegnede gjør. Den passer og er behagelig å ha på, men vil gjøre at du ser litt “funky” ut siden den bøyer øret ditt godt fremover.

Plantronics Voyager 5200 design
Designet på Plantronics Voyager 5200 er veldig bra.

Knapper

På toppen har man volumkontroll +/-. Den røde knappen er en 2-i-1-knape, som kan brukes til å aktivere Siri, Google Now eller Cortana. Trykker du på den når du ikke er i samtale får du opplest batterikapasiteten av en kvinnestemme. Videre kan den brukes til å mute mikrofonen under samtaler.

Den svarte knappen på mikrofonen brukes for å svare på eller legge på samtaler. For å svare på en inngående samtale kan du også bare si “answer” etter at navnet/nummeret har blitt lest opp av kvinnen i øret. Dette fungerer for øvrig veldig bra!

Av/på-knappen er perfekt. Det er en liten trottle man skyver opp eller ned og Plantronics har gjort en nydelig jobb i hastigheten på dette headsettet.

Under delen som går bak øret er det en micro-USB som kan brukes ved lading uten ladeetuiet, som bruker en magnetkobling for å lade.

Oppsett og installasjon

Selve oppsettet av Plantronics Voyager 5200 er ganske enkelt:

  1. Slå på enheten
  2. Hold inne den røde knappen på mikrofonen til du hører “pairing, looking for device”
  3. Søk opp på mobil/pc’en din og legg til
  4. Damen i øret vil bekrefte at den er koblet til.

For Ios- og Android-enheter finnes det også en Plantronics Hub-app, hvor man kan endre noen innstillinger, som anbefales.

I bruk

Plantronics Voyager 5200 er svært enkel i bruk og har gjennom testperioden ikke hatt noen feil eller bugs. Den er lynrask i oppstart og linker svært kjapt til mobilen.

Stemmen på enheten holder deg oppdatert med det du trenger å vite; om noen ringer deg, om den er koblet til telefonen, om det er lite batteri, hvem som ringer eller om du snakker mens den står på mute.

Enheten er proppfull av teknologi og oppdager automatisk når du tar den av eller på øret.

Som tidligere nevnt vil du få opplest navnet/nummeret til den som ringer, og kan svare “answer eller ignore” (nei, den forstår ikke norsk). Dette var en funksjon jeg var noe skeptisk til, men du verden som den imponerer! Nå benytter jeg kun dette, og det har aldri oppstått situasjoner hvor den har tolket svarene mine feil – selv på stotrende bergensk-engelsk.

Plantronics Voyager 5200 er svært behagelig å ha på over lengre perioder, og man glemmer fort at den henger på øret. Den tåler også noe regn, svette og fukt – så du trenger ikke å være redd for å gå med den utendørs.

Vi skulle dog ønske at batteridelen var noe mindre, slik at den også passet bedre til de som bruker briller. Jeg tok meg selv i å ta den av mye oftere enn jeg hadde behøvd fordi det ikke føltes “normalt” å ha den på.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er absolutt ingenting å si noe på. Den er lynskarp og det er også mulig å slå på HD Sound via Plantronics Hub-appen.

Mine samtalepartnere oppfatter ikke at jeg bruker et bluetooth-headsett når jeg snakker med dem, takket være ikke mindre enn fire støykanselleringsmikrofoner og en egen WindSmart-teknologi som i følge Plantronics oppdager vindretningen og justerer mikrofonene slik at stemmen skal slippe igjennom med optimalt nivå hele tiden.

Batterikapasitet

Batterikapasiteten er oppgitt til å være 7 timer tale, 9 timer standby. Dette har absolutte ikke vært et problem for meg da jeg kun har brukt den til telefonsamtaler, og ikke for å høre på musikk.

Den lader opp igjen fullt batteri på 90 minutter. Kjøper du det tilhørende ladeetuiet får du 14 timer ekstra juice i pakken. Ladeetuiet fungerer også perfekt til å lade enheten mens den ligger i PC-vesken og fungerer utmerket som en dockingstasjon på arbeidspulten.

Konklusjon

Er du lei av dårlig lyd i samtaler på mobilen og/eller PC’en, er dette absolutt en bluetooth-enhet som fungerer supert.

Plantronics Voyager 5200 ser bra ut, sitter godt i øret og har en klar og god lyd. Her har Plantronics klart å presse mye teknologi og viktige funksjoner inn i en liten dings. Dog, skulle jeg ønske meg at batteridelen var noe mindre.

Anbefaler samtidig å kjøpe inn ladeetuiet til Voyager 5200, da denne er perfekt å ha med seg på reise.

Kommentarer