Brukertestet: Couchmaster Cycon

Det å sitte i sofaen og jobbe behagelig med PC'en er normalt sett ikke noe man klarer å skrive i samme setning, men kanskje Couchmaster har løsningen?

Når pakken fra tyske Nerdytec ankommer med Couchmaster Cycon må jeg innrømme at både sønnen min Fredrik og jeg gledet oss til å teste den ut.

At pakken kommer flatpakket er vel en liten overdrivelse, da hver pute har dimensjonene 60x23x19cm, men noe montering må påberegnes. Bruksanvisningen kunne dog vært noe mer detaljert, spesielt med tanke på USB hub’en og tilkoblinger til denne. Men 5-15 minutters tid bør være nok for de fleste til å montere den.

Couchmaster Cycon består av 2 store puter og en “bordplate”. Platen kan monteres med borrelås til putene, og du må selv feste borrelåsen på både plate og puter. Dette burde kommet ferdig montert. Putene er ganske tunge, hvilket gjør at den tosidige tapen til borrelåsen løsner rimelig fort, og jeg har prøvd å bytte den ut, uten særlig langvarig godt resultat.

Har du en “godstol” med store armlener fungerer platen fint opp på den uten putene, og det har blitt min favorittløsning.

Sidelommene som er montert på den ene puten er et greit sted å oppbevare musen eller andre ting du vil ha nært. For min del blir den 5 meter lange medfølgende USB-kabelen liggende der. Det følger også med en ekstra lomme som kan festes med borrelås.

Den medfølgende USB-kabelen er grei når man skal koble seg til en stasjonær PC og trenger litt lengde. Om du bruker bærbar PC kan det være lurt å skaffe seg en kort kabel slik at du kan koble deg til den innebygde USB-huben.

USB-huben har tre tilkoblinger inne i kassen, tilkobling fra PC samt et uttak på toppen av platen. Her er det da mulighet til å koble opp USB-tastatur, mus og kanskje hodetelefoner.

Ulempen viser seg fort om du vil koble fra enhetene igjen, da må du skru opp bakplatene igjen. Det burde vært en løsning som ikke krever verktøy for å åpne disse, spesielt med tanke på at det bare er ett USB-uttak på platen.

Det er mulighet til å koble til ekstra strøm til huben om det trengs, men det følger ikke med et adapter til dette.

Couchmaster Cycon er laget spesielt med tanke på kablet tilkobling, men det finnes også en versjon som er beregnet for trådløse enheter mot bærbar PC.

Musematten som følger med er stor og grei, men jeg hadde ønsket at hele topplaten var én stor musematte.

Oppsummert

Både Fredrik og jeg følte at vi satt behagelig i sofaen med Couchmaster Cycon. Fredrik testet ut spillopplevelsen hvor man har full kontroll over både tastatur og mus samtidig som man sitter avslappet.

Den fem meter lange kabelen som fulgte med var for oss mer enn lang nok til å bruke med kablet spillutstyr. Som nevnt er det litt tungvindt å koble fra utstyret når man ønsker å bruke deg ved skrivebordet senere.

Jeg har brukt Couchmaster Cycon som en arbeidspult, og den har faktisk vært redningen flere ganger da jeg har trengt et rolig sted å jobbe på kontoret. Så nå står Couchmasteren på kontorets avslappingsrom ved en behagelig sofa. Jeg ser helt klart fordeler med et stort brett slik at man har plass til både bærbar og å ha telefon liggende. Det finnes også telefon/nettbrett-holder (ekstrautstyr) som kan være med på å gi en enda bedre opplevelse.

Couchmaster er helt klart en behageligere måte å sitte i sofaen og benytte både bærbar eller spill-PC’en. Men samtidig er den litt klumpete i forhold til hva den strengt tatt trenger å være. Litt smalere puter hadde gitt mer plass/luft og mindre vekt. Det hadde også blitt enklere å stue den vekk etter bruk.

Flere USB-uttak på toppen av platen hadde også gjort seg.

I en kjellerstue hvor du ønsker å ha et effektivt og behagelig spilloppsett eller trenger en rask arbeidsplass, kan Couchmaster Cycon være en god løsning for deg. En mulig julegave for gameren i huset kanskje?