De mest spennende nye områdene av programvareutvikling

De mest spennende nye områdene av programvareutvikling

Fra handel og kommunikasjon, til musikk, filmer og spill, så er det veldig få områder i våre moderne liv som ikke har blitt påvirket av digitaliseringen av samfunnet.

2017 ser ut som enda et gjennombruddsår for digital teknologi, som ser flere nyskapende individer og organisasjoner utvikle programvare som gir oss mer makt enn noensinne.

Sosiale medier som Instagram og Snapchat tilbyr individer fascinerende nye måter å kommunisere på. Men det skulle det Oslo-baserte oppstartsselskapet Socius til for å tilby utgivere en spennende måte å nøye legge frem innhold fra forskjellige plattformer så variert som YouTube, Facebook, og Soundcloud, inn i en enkel, sammenhengende fortelling.

Socius har ikke bare tiltrukket seg støtte fra viktige påvirkere som Cara Delvigne, men tilbyr også entreprenører fra mindre sosiale media en lettere måte å arrangere virksomhetene sine.

”Tingenes internett” har også gitt programvareutviklere store muligheter for å avdekke fascinerende teknologiske tiltak. Og mens konseptet smarttelefoner fortsatt er i dets barndom, så har framtidstenkende selskaper som Viva Labs suksessfullt utviklet en plattform som bruker kunstig intelligens for å automatisk kontrollere oppvarming, belysning, og sikkerhet i hjemmet.

Ikke bare har dette ført til at Viva Labs mottok en enorm investering fra et dansk firma, men det har også hjulpet Norge til å  bli en nøkkeldel i smarthusrevolusjonen. Et av de største problemene med ”tingenes internett” er å få forskjellige plattformer til å snakke med hverandre, men her har Stavangers FutureHome møtt utfordringen gjennom programvareutviklingen deres.

Innovativ programvareutvikling

Dette ser ut til å hjelpe oss å arrangere enhetene våre mer effektivt, med bedre integrasjon av applikasjoner. Vi kan problemfritt bruke smarttelefoner til å sette på den beste musikken på Spotify, spille på spennede spilleautomater, og sjekke Facebook eller se de nyeste bildene på Instagram – uten å risikere å tilfeldigvis slå på varmeovnen eller å slå av lysene.

Innovativ programvareutvikling har også vist seg å være uvurderlig i å hjelpe oss vekk fra vår avhengighet av fossile brensler. Uansett om det er Oslos Meshcrafts, som tar sikte på å demokratisere tilgangen på ladepunkter for elektriske kjøretøy gjennom Norge, eller Nabobil, som utvikler en brukervennlig app for å hjelpe folk å dele biler på en enkel og lett måte, så viser det hvordan teknologi ikke bare handler om å tilby oss kanaler for sosiale medier.

Og med suksessfulle digitale utdanningsselskaper som Kahoot som hjelper til med å kultivere en ny generasjon med programvareutviklere, så ser det ut som det er veldig få områder i livet som ikke kan bli assistert av det beste innen norsk teknologisk nyvinning.

Kommentarer