Trump-administrasjonen stopper bruk av Kaspersky Labs i offentlige etater

Trump-administrasjonen stopper bruk av Kaspersky Labs i offentlige etater

Det Moskva-baserte sikkerhetsselskapet Kaspersky Labs er fjernet fra listen over godkjente leverandører for offentlige etater. Årsaken er frykt for spionasje.

Kasperskys antivirusprogramvare er populært i USA og rundt om i verden, og firmaet har vært en ledende aktør for cybersikkerhet i flere tiår.

Trump-administrasjonen i USA er redd for at det Moskvabaserte sikkerhetsfirmaet kan brukes av Kreml i Moskva for å få tilgang til amerikanske nettverk.

Blant etterretningstjenesten og lovgivere i USA har det den siste tiden vært en mistanke om at selskapet kan være nært knyttet til fiendtlige russiske etterretningsorganer beskylt for cyberangrep i USA.

Kaspersky-produkter har blitt fjernet fra USAs generelle tjenestestyringsliste over leverandører for kontrakter som dekker informasjonsteknologi og digitalt fotografisk utstyr

En talskvinne for administrasjonen sier at avgjørelsen er tatt “etter nøye gjennomgang og nøye vurderinger”, og legger til at det viktigste “er å sikre integriteten og sikkerheten til den amerikanske regjeringens systemer og nettverk.”

 – Ingen bånd til noen regjering

Kaspersky Lab selv sier at de ikke har mottatt noen oppdatering fra U.S. General Services Administration (GSA) eller andre amerikanske regjeringsbyråer angående deres leverandørstatus.

Selskapet sier også at de ikke har noen bånd til noen regjering, og at selskapet aldri har hjulpet, eller vil hjelpe, enhver regjering i verden med cyberspionasje. De mener at de er fanget midt i en geopolitisk kamp hvor hver side prøver å bruke selskapet som en bonde i sitt politiske spill.

Kommentarer