Nå er Azure Stack klar for markedet

Nå er Azure Stack klar for markedet

Azure Stack, den lokale versjonen av skytjenesten Microsoft Azure er nå tilgjengelig, etter å ha fungert lenge som "technical preview".

Etter om lag et år som technical preview, har Microsoft nå gitt klarsignalet for den lokale versjonen av skytjenesten Microsoft Azure.

Microsoft Azure Stack

Microsoft Azure Stack lar kundene benytte avansert skyteknologi på egne servere. Azure Stack er dermed en hybrid skyløsning, hvor fordelene fra public cloud møter påliteligheten og den ekstra sikkerheten fra privat sky.

Utfordringer rundt sikkerhet, unormale datasett eller arbeidsflyt kan være en hindring for å flytte hele organisasjonen inn i en public cloud, og dermed ønsker flere og flere bedrifter å ta i bruk hybridløsninger.

Microsoft satser nå på den gruppen kunder som ikke kan eller vil flytte all sin databehandling inn i massive, delte datasentre i allmenne skyløsninger, men samtidig få store fordeler fra Azure-infrastrukturen i egne, lokale servere.

Det er mange likhetstrekk mellom Azure og Azure Stack. Azure er som kjent en offentlig sky, hvor dataene og prosesseringen skjer på ett eller flere av de mange datasentrene til Microsoft rundt om i verden. I hybridløsningen Azure Stack, vil noe av datalagringen og prosesseringen ligge i den offentlige skyen, mens andre sensitive data ligger lagret på lokale servere.

En av nøkkelforskjellene vi har med Azure mot våre to største konkurrenter i skyplattformen (Amazon og Google red.anm.), er vår evne til å støtte sanne hybridløsninger.
Judson Althoff, konserndirektør for verdensomspennende forretningsvirksomhet.

Se en kjapp videointroduksjon av Azure Stack, med kjente Microsoft-fjes her:

Databehandling på egne premisser

Microsoft Azure består av globale datasentre over hele verden. Ved å ta i bruk Microsoft Azure Stack, kan data lagres og behandles f.eks. i Norge, på kundenes egne servere.

Lokal datalagring har vært en stor diskusjon helt siden offentlige skyløsninger kom inn i bildet, gjerne knyttet til det juridiske.

Azure Stack følger pay-as-you-go-modellen, i likhet med ordinær Azure, hvor du betaler for de funksjonen du bruker, på timebasis.

 

Kommentarer