Denne banken vil logge deg inn med Windows Hello

Nettbankkunder vil trolig få mulighet til å logge seg inn i nettbanken med ansiktet eller fingeravtrykk gjennom Windows Hello.

Det er Lloyds Banking Group som nå skal teste ut innlogging ved hjelp av biometrisk autentisering gjennom Windows Hello.

Banken forteller at de skal gjennomføre tester av Windows Hello i andre halvdel av 2017 for Windows 10-brukere som skal logge inn i nettbanken. Brukerne skal da få muligheten til å logge inn i nettbanken ved hjelp av ansiktet eller fingeravtrykk, i stedet for å taste inn passordet.

Lloyds sier at de er den første banken i Storbritannia som tester ut Windows Hello.

Kunder som ikke ønsker å benytte biometrisk autentisering kan fremdeles bruke sine passord i stedet, melder bankkonsernet, og fremhever at de vil evaluere resultatene før en full lansering vil skje.

Microsoft mener at teknologien vil gi nettbankkunder “en mer sømløs innloggingsopplevelse, uten at det går ut over sikkerheten”.

Windows Hello er en innloggingsfunksjon implementert i Windows 10 som gjør at brukerne kan bruke ansiktet, fingeravtrykk eller iris for å logge inn på Windows-enheten på mindre enn to sekunder – tre ganger raskere enn et passord, ifølge Microsoft.

Kilde: Lloyds Banking Group pressemelding

Kommentarer