Guide: Slik får du tilbake strømknappene i Windows 10

Guide: Slik får du tilbake strømknappene i Windows 10

Av forskjellige årsaker har brukere opplevd å miste strømalternativene i Windows - slik får du dem tilbake.

Å sette maskinen i hvilemodus, starte på nytt eller rett og slett slå den av er noe alle tar for gitt. Av ulike årsaker kan det derimot hende at disse mulighetene forsvinner og brukerne blir låst til kommandolinjer eller tredjepartsverktøy.

Manglende strømalternativer i utforsker

Kjent feil i eksamensverktøy

En av kildene til denne feilen har vært en mye brukt eksamensnettleser som Universitetet i Bergen (UiB), Universitetet i Agder (UiA) og Universitetet i Oslo (UiO) anskaffet høsten 2014/2015. Som et ledd i å sikre maskinen mot fusk, vel som utilsiktet avlogging, nedslukking og omstart stenger programmet for disse mulighetene når programmet er aktivt.

I en samtale med Inspera – leverandøren av eksamensverktøyet – bekrefter de til ITpro.no at enkelte versjoner av denne nettleseren har denne kjente feilen og at den har rammet enkelte brukere, uten å oppgi hvor mange brukere som er rammet av feilen. Inspera forsikrer ITpro om at denne feilen er rettet i nyere versjoner, men at det er den aktuelle utdanningsinstitusjon som bestemmer hvilken versjon som er godkjent.

Løsning: registeret

En svært enkel fremgangsmåte og endring i registeret er alt som skal til for å løse dette problemet, uansett kilde til feilen.

  1. Åpne regedit: Trykk Windows + r, skriv regedit, trykk OK
  2. Naviger til: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer 
  3. Slett hele verdien: NoClose og NoLogoff
  4. Steng regedit og start datamaskinen på nytt med å skrive følgende kommando: Trykk Windows + r, skriv ‘shutdown -r -f -t 1‘ (uten klammer), trykk OK.

Strømalternativene skal nå være tilbake.

Kommentarer