Må fjerne LinkedIn-app i Russland

Må fjerne LinkedIn-app i Russland

Russiske myndigheter har bedt både Apple og Google om å fjerne Microsofts LinkedIn-app fra deres appbutikker.

Microsoft-eide LinkedIn ble for et par måneder siden blokkert i Russland, og nå krever russiske myndigheter at applikasjon fjernes helt fra både Apple Store og Google Play. Det er derfor nå ikke mulig å laste ned LinkedIn til mobile enheter eller å bruke LinkedIn på internett i Russland.

Årsaken er at det sosiale nettverket lagrer informasjon om russiske brukere utenfor Russland. I følge lokale, russiske lover, må internettselskaper lagre slik informasjon i landet.

Siden Microsoft har lagret denne informasjonen i datasentre utenfor Russland, valgte derfor myndighetene å blokkere nettsiden til LinkedIn, og nå krever at applikasjonen fjernes fra de to mest populære mobilplattformene.

Selv om både Apple og Google er sterke tilhengere av et åpent internett, ser vi nå et økende press for at amerikanske teknologiselskaper må overholde lokale lover i de land hvor deres tjenester er tilstede.

Apple har allerede erkjent anmodningen fra den russiske regjeringen, men Google har nektet å kommentere, selv om de skal overholde lokale lover der de opererer.

Det er omlag 5 millioner russiske brukere registrert på LinkedIn.