Her er den nye Nokia-telefonen

HMD Global lanserer nå sin første Nokia-smarttelefon - men kun i Kina.

Det er flere år siden vi sist så en Nokia-telefon, etter at Microsoft kjøpte opp den engang suksessrike mobilprodusenten i 2013.

I 2014 ryddet Microsoft i porteføljen sin, noe som medførte at både merkevaren Nokia og Windows Phone forsvant – til fordel for Microsofts Lumia-merkevare.

Det er nå HMD Global som eier rettighetene til å bruke Nokia-navnet på mobiltelefoner, og har i helgen annonsert sin første smarttelefon – rettet mot det kinesiske forbrukermarkedet.

Den nye Nokia 6 kjører med Googles Android-plattform og blir produsert av Foxconn. Den vil bli solgt eksklusivt i Kina. 

RELATERT ARTIKKEL
Microsoft dropper merkevarenavnene Nokia og Windows Phone

Microsoft gjør endringer på hvordan de vil markedsføre både sine Nokia-enheter og operativsystemet Windows Phone. [Les artikkel]

Prisen for Nokia 6 vil ligge på 1,699 kinesiske yen, hvilket er i overkant av 2000,- norske kroner.

Smarttelefonen vil lanseres i det kinesiske markedet tidlig i 2017, med en 5,5″ HD-skjerm, 4GB RAM og 16 megapixel kamera. Den vil kjøres på nyeste versjon av Android, kalt Nougat.

– Nokia 6 markerer det første steget for HMDs ambisjoner om å sette en ny standard innenfor design, kvalitet og innovasjon ved å bygge videre på det solide merkevarenavnet Nokia, skriver HMD Global i en pressemelding.

Selskapet skriver også at de tar høyde for å lansere flere nye produkter i løpet av første halvår, og planlegger å bruke over 500 millioner dollar på markedsføring av Nokia-telefoner og nettbrett de neste tre årene.

Her er en forhåndsvisning av den nye Nokia-telefonen: