22. julenøtt 2016

Martin er en finurlig nisse, overlater alt til nøttegeneralen...

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: TP-Link Archer C5400 router

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Hjelpes meg! Generalen vet ikke lengre sine arme råd. Jeg ba om bidrag og det ser ut til å bli flere og flere for hver dag som går. Det starter friskt med Kristine som mener at det er gulrotsaft som er tingen men rensdyret Olga? Den var ny.

Olav Tvedt kommer med en real frisk vri på hvordan enhver nøtteknekker (og nisse) kan nøytralisere halsbrann før Morten mener at det hele er en hybridløsning. Er det da en hybrid skyløsning når han er i luften? Jeg bare spør.

Den første nøtteknekker denne dagen til å ta i bruk komplekse formler er Kepler, som mener det er vann, noe gløgg og en hel fest uten like i departementet som er oppskriften bak drivstoffet til St. Nikolas. En fin 0,2 på milen kan minne om min studievenninne i passasjersetet på vei til vors – her går det unna. Muligens det er denne eliksiren Hanne Merethe snakker om?

Til Ida-Kristin vil jeg egentlig bare beklage at jeg ikke fikk besvart dette nydelige verket av en sang. Det er bare en ting å gjøre her: Ta ansvar og legge seg paddeflat. En vri med Pina Colada er slettes ikke dum, men som sangen går “If you like Pina Colada, and get songs on your brain” er slettes ingen dum vri å sette en julepause for. Forresten, slenger med et sjeldent bilde som Martin tok på Key West etter tre dager med Pina Colada på cruise. Nuff said: Det er ikke nissedrivstoff.

Etter tre dager med sjøbein satte Martin kurs for noe med litt mer substans og salt.

Ekte miljøentusiast finner vi i flere bidrag denne dagen og Runar er skikkelig i støtet og mener sleden går på strøm. Hva med torden da Runar? En mer materialisert masse finner vi i svaret til Tom Kristiansen som mener hele drivverket går på grøt, masse grøt. Hele 0,00026546 minutter pr. porsjon. Jeg håper han har med seg rikt med bleier.

En av dagens mest hardføre nøtter finner vi hos SuperTommy. Makan for et solid svar skal jeg lete lenge etter. Grønn som fy og kontinuitet gjennom nøttegenerasjoner. Her er det kun en ting som står i veien mellom deg og et rålekkert kamera: regel om dobbeltknekk.

Med ribbefett til langt ut på nyåret er det slettes ikke sikkert at vi har nok svineri til å fø vår sultne østlandsbefolkning på julaften med svineribbe. To griser pr mil. Er du ikke klok? Hvorvidt det er stormen som har feid over vestlandet de siste par dager eller om det faktisk er julenissen som drives av løv er ikke helt kjent – men det er jaggu en fin måte å bli kvitt litt buskas og kratt på. Muligens jeg kan sette ut den gamle sofaen fra IKEA her også? Alt blir til noms noms her…

Kudos for powerplay fortjener Mendelejev. Her har man funnet frem en Surface Pro … 2? Men aii aii aii. Eplesaft på maskinvaren er rett og slett imponerende. Brudd på lisensavtalen (les: de ti bud) til Steve Jobs om jeg formoder?

Julegrøt og bioavfall er noe som klanger også godt i piratentim sitt bidrag denne nøttekvelden, mens han samtidig prøver å kjøpslå seg med både skattesnyteren OG nøttegeneralen. Sett seg på makan.

En av mine personlige favoritter er Kristin Holmestrand som vet når hanskene er av og virkelig labber til så det klinger i hele det atletiske miljø. Måtte ditt svar bære frukter til langt inn i de Italienske apotek!

Som en liten digresjon – klokken er nå 00.07 og generalen sitter fremdeles og retter nøttesvar. Ikke kul om jeg er menneske til møtet jeg skal ha i morgen klokken 08.00!

  • Nøttegeneralen

Tilbake til nøttene, så ser vi at Espen Andreassen, czericum – og skattesnyteren mener det er godstemning og glede som driver hele maskineriet til nissen. Ingen dum tanke, men hvor mange glade mennesker går det på milen? Hvordan tanker han opp til hjemreisen?

Tone mener dagens eksamensnøtt var av den enkle sorten – bare vent til du leser dagens du.. Her er det ikke en gang biomasse i form av risgrøt som knekker nøtten. H5N1 prøver nok en gang med Cola-kortet. Det er slettes ingen dum tanke om at de åtte reinsdyrskreftene drives av Coca Cola, men i så måte, hvor meget er meget? Her manglet en forbruksformel – tenk om jeg går tom for Cola?!

All2sleepy mener det hele går seg til med litt høykalorimat som ris, melk og en anelse overtrykk på inntaket. Jeg ser det for meg. Fikser du en slik Martin? En riktig så god vri finner vi også hos r2d290, som mener det er en balansekunst mellom inntak og evnen til fremdeles å kunne komme seg ned gjennom pipen til sine “brukere”. Snedig tenkt.

Det heter seg at det enkle ofte er det beste, og Asbjørn mener det er litt melk og noe småkaker er alt som skal til for å holde ho-sjefen gående natten gjennom. Som siste pitstop før generalen må finne den verdige knekker er det FrueMinHatt som får gleden med å avslutte nøttegalskapen for denne kvelden. Det er med et snev av humor jeg leser at reinsdyrene er vegetarianere og dermed har med seg en sekk med lav som påfyll. Jeg mener å huske at reinsdyr er det eneste dyret som kan bli “høy” på lav. I så måte, hvor høy?

Akk ja, det som skulle bli en relativt grei skuring ble ikke det i dag heller. Med så mange skammelig solide bidrag er det vanskelig å i det hele tatt finne noen gode grunner å frata SuperTommy, All2sleepy og cordante en dobbeltknekk, og Mendelejev nermer seg farlig nærmt sin førsteknekte for 2016. Jeg håper sistnevnte skjønner at jeg er Kjell og gjør alt for å trekke min kjære Nico til det aller lengste. Hold ut ;)

Gratulerer Joe!

Det er en smal sak. Det hele har seg slik at svenskene har kunnet denne hemmeligheten i mange år, og har sjult det dårlig gjennom navnet ‘tomteglögg’. Dette er ingen ordinær glögg som man finner på Kiwi, dette er sorten som kun spesialproduseres av eksperter, ikke helt utenkelig Martin er blant dem.

 

Ettersom tomteglögg inneholder en spesiell ingrediens som heter tomtium (sjekk det periodiske system) som kun nisser kan ta opp, er dette en av hovedvirkestoffene i nissesledens fremdrift.

 

Forbrenningen av tomtium hos ordinære mennesker gir biproduktet julestemning, mens hos nissen er det fremdrift i rekordfart. Ettersom det er vanskelig å ha med seg så mye som nissesleden trenger, er det vanlig å ha tomteglögg, og ikke grøt som vi nordmenn har blitt lurt til.

 

Ettersom nissesleden bruker en liter minuttet er det ganske drøy forbruk, men så er til gjengjeld nissen innom en del svensker i løpet julaften også.

Dagens sensur klokken 00.21 ved nøttegeneral – Alexander

Dagens premie

Lag, høy ping, pakketap og høyt blodtrykk. Samle alle i en sekk og send dem dit de hører hjemme: Trampeland. Her er det høyhastighets WiFi som gjelder og vi i ITpro akter å gi deg den optimale opplevelsen som LAN og internett* har å tilby.

Routeren har tre bånd og er rask nok til å få selv restskatten til å virke sen. Gled deg!

*Såfremt ikke mamma og pappa er kiipe oldinger og ikke vet hva bredbånd er.

Dagens julenøtt – 21. desember 2016

Panikk er trolig noe overilt og noen viser til “galskap satt i system” som det lyder i Vinskvettens berømmelige sang. Den eneste panikken det berettes om i denne julete låten “julepresangtilkånopanikken” er med klar henvisning til mannskorets kvinner. Andre tvister på ellers noe kjente sanger finner vi i “12 pains of christmas”. Vi gjør som i julenøtt #2 – la oss få sving på humøret!

Hvilken julelåt er den morsomste – bonuspoeng for å legge i spillelisten?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer