21. julenøtt 2016

What teh actual føkk?

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Canon PowerShot SX540 HS

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Når man egentlig har sluttet å bli overrasket, er det muligens akkurat dette som skjer. Når nøttegeneralen setter seg ned for å ha en trivelig stund og humre for alle bidrag dere eminente nøtteknekkere har produsert gjennom den ganske dag ser jeg noe på min Facebook-vegg. Min gode venn og seminarleder i psykologi er overfalt og grovt banket opp. Hvorfor? Han er født i Teheran. Jeg blir sint, og min plikt som nøttegeneral blir ikke helt den samme med en slik oppladning.

Derfor sier jeg tusen takk til Spredo, som uten å være klar over det startet dagens nøttesensur med første bidrag denne dag. Det finnes ingenting som kan kombineres som sunne alternativ i julen – det blir for mye av det gode uansett hva man gjør i julen.

Vår gode venn og gummiand MFRubberDucky kommer med en enorm betroelse: Her går det unna på M&Ms, intet mindre enn en halvkilo skal vi tro ham selv. Kristin Holmestrand kommer med gode ord – “Gjør noe man liker”. Spred budskapet Kristin, spred det høyt!

Hvorvidt Morten Kleven syntes å trimme regelmessig gjennom hele året for å spise som en gris gjennom julen er det gøyeste han vet er jeg ikke sikker på, men det er i hvert fall en verdig kandidat når samboeren også sier seg enig.

En person jeg ønsker å bli bedre kjent med er Kepler. Han mener nemlig at det sunneste som finnes er å jobbe som julenisse. Det skal visstnok være sunt for lommeboken også. Jeg blir støtt og stadig kalt for “din nisse” på jobben, uten at jeg merker til hverken økonomiske eller helsemessige gevinster av den grunn, men takk for gode ord. Nå kan jeg som firmanisse møte min hverdag med hevet hode.

Ut av øye ut av sinn er det noe som heter, men jeg er noe usikker på hva Olav Tvedt har klart å finne på her. Jeg mener å erindre at det kjedelige med ta 3, betal for 2 er akkurat det: du spiser jaggu meg mye rart. En av mine gode favoritter denne kvelden kom fra Runar som hadde et aldeles herlig dikt. Beklageligvis for pondusen er det slik at julen varer helt til påske. Krise!

Som min gode venn og mastermind Martin en gang sa, det er ingenting som heter lutefisk – det er og forblir fittelusk. Å lese czericum sitt bidrag er derfor som en hån mot Martin. En hån jeg kan like. Slettes ikke værst!

Nå som piraten har lettet på sløret og fått i gang en verveprosess er det muligens på tide at vi belønner rekruttering av nye nøtteknekkere. Eller hva sier dere? Sammen med Runars dikt var videoen fra Tom Kristiansen og referansen til SuperTommy så solide bidrag at det var til å få mageknip av: Hvorfor har jeg ikke flere gaver? Her var det mange gode bidrag som fortjente mus *kremt*, gamermouse det vil si.

Med en aldri så personlig hilsen fra Mendelejev var det som svar på tiltale fra Martin med fittelusk – her er det epler hele veien fra helvete til himmelriket *grøss*. Kan noen sende mannen en Surface? Med drikkevarer som Cola Zero (H5N1) og øl i alle varianter (cordante) er det lite som skofter på det flytende alternativet. Muligens noe for Tone å vurdere til både grevinne og hovmester i inneværende julebordssesong? Men hvor blir det av min julebrus da cordante??

Akk ja. Det som er paradoksalt er at jeg nå er kommet tilbake i godt humør. Eller det vil si, normalt humør. Hva skulle jeg gjort uten dere nøtteknekkere?

Mest av alt setter jeg litt ekstra pris på Alexander (min navnebror?) for sitt bidrag:

ITpro’s julenøtter. Makan til hjernetrim skal du leite lenge etter!

Dagens sensur ved nøttegeneral – Alexander

 

Dagens premie

Nærsynt, trangsynt eller bare rett og slett glad i bilder: Dette er kameraet for deg min venn! Med absurde 50x optisk zoom er dette apparaturet som skapt for piratentim og hans virale bildeøkter her i julenøttene. Muligens Tone eller Kristin Holmestrand har et tiltenkt formål for denne?

La det ikke finnes noen tvil – dette kameraet er et absolut “must” for alle med respekt for seg selv!

Dagens julenøtt – 21. desember 2016

Som så mange ganger tidligere er det å forklare det uforklarlige ingen enkel kunst, det krever både kløkt, kreativitet og en smule fantasi. Vi har alle vært med på det grønne skiftet I årets julenøtter – og som seg hør og bør er det bare rett og rimelig å kartlegge hvor grønn nissen er, enn hvor hardt dette kan vær: Vi prøver likevel

Av hva, og hvor mange liter på milen bruker nissen?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer