20. julenøtt 2016

Er det premiene eller mandagen på jobb som får folk til å bidra i hopetall hos ITpros julenøtter?

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Owlboy spill og Razer Naga Chroma

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Som dere sikkert husker så stakk jeg – o’ nøttegeneral til utlandet tidligere i nøttene. Det dere sikkert ikke har lagt merke til er at generalen uavbrutt har rettet nøtter sent som tidlig for å servere nøttesultne lesere en ny nøtt dagen etter.

Denne nøtteaften ser det ut til å bygge seg opp en viss ekstra spenning ettersom det ligger an til dobbeltknekk! Det begynner med en heseblesende dag fra Kristin Holmestrand som ser ut til å ha fått til det meste av hva julen har å tilby – ikke minst kombinasjonen av ekstra stor bukse ekstra slank lommebok.

Dagens nummer to var Runar som burde sende inn bidrag i poesi. Dette lukter bestselger! cordante: send nøttegeneralen en E-post, du skal få nok å henge fingrene i og hver dag kommer til å bli som en evigvarende julenøtt. Muligens like greit ettersom du har fri hele uken?! Ellers takker vi for tilbakemelding, håper lydkortet faller i smak :)

Tone har en kjent følelse – den telefonen kan fint reise tilbake til Finnland (eller er de laget i Kina om dagen?) før SuperTommy flørter all sin sjarm. Her var det like før dobbeltknekken kom til mister Mac! Kepler farer med høyt kolesterol og blodtrykk i sin hektiske juletid med mas, sviktende elektronikk og printerproblemer. Jeg kjenner faktisk blodtrykket stige selv her jeg sitter. Best å åpne en Cola..

Når jeg leser Lagunen storsenter og shopping er det best å evakuere situasjonen med en dårlig, tørr unskyldning. Faktisk hadde det seg slik at min bestemor inviterte seg selv på Lagunen denne dagen. Å kjøre fra Askøy til Lagunen er jo et større mirakel i seg selv, men parkeringen krever i stor grad overtro.

Med et eget internt språk utfordrer jeg Mendelejev til å dra en hel julenøtt basert på Lunchstriper. Her vanker det bonuspremier for ren skjær galskap! Galskap finner vi også hos skattesnyteren som for første gang løfter på skattesnyter-kilten og viser hvor skattepengene tar veien. Makan for noen fjørkre den ørnen må ale opp.

Når det gjelder H5N1 er det bare en ting å si: Sett opp et skilt med teksten “unattended laptops wil be installed with Windows Vista”. Når man farer med slikt finner selv oldemor en måte å holde sin laptop ved like. Selv om det å hoppe av i svingen ikke er en sikker prevensjonsmåte, prøver Spredo seg på en tilsvarende vri i gå.

Måtte nåde være med Morten Kleven og hans datter som slo bildøren inn i bilen ved siden av. Ære til dere begge som faktisk gjør opp for dere. Dette var ikke tilfelle for damen som arbeidet for Vesta og gjorde det samme med min fars nye Golf i sommer. Selv ikke konfrontert med videobevis. Her er det fint en stilling hos Vesta som kunne blitt nedskjært.

Når jeg leser czericums bidrag er det med erindringer om lageret til Kiwi som ordner med posten lokalt. Hvor jeg ser bananer, epler, druer og postesker i skjønn forening gjennom hele desember. Herre min hatt! Hvilken stim det er Tone mener skal lettes på er ikke helt sikker, men etter hvert som teksten går skjønner jeg at det var et dårlig forsøk på å være morsom. Jeg tar det til orientering. Ingen mer stim fra nå av Tone.

Hvordan skal vi klare å bestemme oss. Skal vi be piraten om å fyre på med mer kleine historier og bilder, eller er grensen nådd? En ting er i hvert fall sikkert: Martin stemte på dette bildet da det ble publisert sist gang. Ellers er det bare å bøye seg i støvet – Klokken 13.36 26 desember 2009 er en dag å minnes for alle som elsker å bade i snø. Mindre bekvemt finner vi r2d290 ødelegge absolutt all selvfølelse som nøttegeneralen hadde. Tror du det er lett å trene når jeg har julenøtter å svare på?

Dette ble jaggu ikke lett – og enda mindre når porselensdukker hiver inn en kommentar tre minutter på midnatt. Vi får vel bare finne en tilfeldig en da? Gratulerer… tja… skal vi si piraten siden han har så flotte bilder? Næh, send flere! Gratulerer Tom Kristiansen!

Frustrerende hverdag i julen? Alle telefoner som bare venter på seg i kø lillejulaften og 2. juladag av forskjellige folk som ikke kommer seg på nett fordi dem befinner seg på ulike hoteller med allslags porter stengt. server som en håper ikke går ned eller strømbrudd som kansje venter på lur på serverrommet. Lista er lang. verre er det at jeg har betalt arbeids-telefon som jeg MÅ ha på meg og svare så snart som mulig sier sjefen. Alle sier at du skal slappe av i jula og spise masse god mat sakte. Vell ikke i min verden, lever med en konstant frykt over at den j### telefonen kansje kan ringe og maten skal jeg love deg går på helkant sidelengs ned i en sabla fart. Samtidig forestiller jeg 2.nyttårsdag allerede 1. juledag over en stabel med datamaskiner med vin/høyere%-drikker som ligger å flyter i maskinene, samt knuste skjermer, eventuelle tapte enheter som ligger på diverse fly og hoteller som jeg desperat må prøve å stenge remote så data på enhetene ikke blir lekket. Så ja lista er lang.

Og ikke nåkk med det, Ferier er det selv selvsagt høytid der nære familiemedlemmer forventer at jeg stiller opp gratis å fikser alle slags mulige duppedingser, og dem ville ha gjort det i går. Så alt jeg egentlig bare venter på er en rolig dag foran vedovnen som står i fullfyr og oser varme med iskald cola og fjernkontrollen.

Dagens sensur ved nøttegeneral – Alexander

Dagens premie

Razer Naga Chroma

Med rasende tolv hurtigknapper er det ingen våpen, funksjon eller juksekode som går denne gameren hus forbi. Med 16.000 dpi er denne musen mer følsom enn ting som er upassende å nevne i en julekalender. Yipey-ka-yey nøtteknekkers!

Owlboy spill

Du må ha levd i en hule for ikke ha fått med deg det norskutviklede spillet Owlboy som har høstet storslagen kritikk fra både nasjonal og internasjonal presse. Med en score på hele 91% er spillet tildelt en fjerdeplass for det beste spillet i 2016 på Opencritic, og det er bare starten

Les vårt intervju av Jo-Remi Madsen, en av utviklerne bak spillet Owlboy, og få med deg hvor grisefett dette spillet er, og som en ekstra hilsen til ITpros storslåtte nøtteknekkere har de også laget en ITpro-eksklusiv julevideo!

owlboy-cover-gh-932x435

Dagens julenøtt – 20. desember 2016

Med smågodt til 5 kroner hektoen, pepperkaker til en krone per boks eller julebrus til under tieren for en liter. Det er med meg som med nissen: eier ikke selvbeherskelse. Hvor nissen eksponeres for julegrøt på hver og ett stopp, er reklameplakatene som en diabetesdiagnose materialisert form. Ikke rart jeg må på diett når julen er over.

Mat, aktivitet eller ablegøyer – finn julens sunne alternativ

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer