19. julenøtt 2016

Nevnte jeg forresten at sjefinna har brekt foten? Det blir en festlig førjulstid sier Martin

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Owlboy spill, HyperX Alloy FPS Keyboard og Naga Chroma

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Jøssenavn! Nøttegeneralen hadde ventet solide bidrag, men at samtlige skulle være potensielle knekk var jeg ikke helt forberedt på. Det hele skred av bidrag har oppgradert dette fra å være ordinære julenøtter til å bli 2016s svar på kokkosnøtt!

Første ting først, trenger du noe å henge fingrene i cordante? Dine grafiske evner etterlyses i redaksjonen (ditt svar kan ha påvirkning på fremtidig knekk). Olav Tvedt ser ut til å finne den rette grønnfargen gjennom følelser før SuperTommy bare kjører en RGB uten R og B. her er det G for alle pengene. Muligens dette også er inspirasjonen til H5N1s svar denne dagen?

czericum overlapper gjerne trafikkreglene med en grønn tights fra damen i Netty, før skattesnyteren går rett på sak: penger! Eller var det nordlyset? Kan skattesnyter og czericum komme til enighet er generalen fornøyd.

Et friskt innspill kommer det denne dagen av Elin, en sjarmerende skikkelse som ser ut til å forvente at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet. Nå vet vi alle at gresset er grønnere på den andre siden av broen, og ikke gjerdet. Ellers ser jeg frem til kakemenn med grønn kondittorfarge over jul *hint-hint*.

Hvor piratentim ser ut til å ha plukket ut landbrukslinjen har vi muligens funnet et mer passende alternativ hos MFRubberDucky som ser ut til å like oppmerskomheten han får på treningsstudioet. Mon tro det er av piker, kvinner, pumaer eller av veltrente menn han får denne oppmerksomheten fra?

En annen grønn vri finner vi hos juleskurken Grinch som Hanne Merethe mener passer inn, før Kepler tar en kjapp vri som enkelt kunne ha blitt dagens nøtteknekk! Om det er av erfaring eller fantasi Jan-Frode har fått sin ide fra vites ikke, men salig satte det bilder i hodet på generalen!

Like før nøtteslutt kom det jammen meg et aldri så lite essay inn fra Mendelejev som virkelig vet å få generalen i stemning med å erklære seg selv å være modellen for Nico i Lunch. Her skal himmelriket belegges med brostein laget av iPads.

Kristin Holmestrand: Nei, det er ikke greit å rapportere om generalens nattlige aktiviteter. Selv om det ikke var akkurat dette denne natten *kremt-peker-på-Martin*.

Det er faktisk en større nøtt enn nøtten selv var. Her kreves det forklaring mens Tone sendes på generalens kontor.

Så, hvem vant? Det viste seg at det var en som la merke til den politiske kortstokken som har vart gjennom vinteren 2016. Trolig blir det ikke bedre til våren. Gratulerer Stig. Måtte alle dine grønne skattetiltak visne hen.

Når du er inne på regjeringen er det mykje grønt der. Tankegang, ikkje tankegang, grønn politikk og grønn konkurransekraft. Klimaforandringer som frp ikkje trur på, er eit varmt tema som gjerne varmer kloden enda meir, med tanke på all reisingen til Narvik. Grønn politikk er ikkje til å bli klok på. Det mest grønne for tiden er grønn skattepolitikk.

Sensur ved dagens oppgave – Alexander

Dagens premie

Nei du ser ikke syner. Det er hele tre fete premier i dagens pott!

Razer Naga Chroma

Med rasende tolv hurtigknapper er det ingen våpen, funksjon eller juksekode som går denne gameren hus forbi. Med 16.000 dpi er denne musen mer følsom enn ting som er upassende å nevne i en julekalender. Yipey-ka-yey nøtteknekkers!

 

 

Kingston HyperX Alloy FPS Keyboard

Det er lite som slår et mekanisk tastatur, og bedre kan det neppe bli enn når Kingston slipper løs sine gamingkomponenter. Ikke bare er det rålekkert til å spiller Owlboy med – det kan også lade telefonen din med et eget USB-uttak på toppen. Nøttegeneralen wantz!!

 

Owlboy spill

Du må ha levd i en hule for ikke ha fått med deg det norskutviklede spillet Owlboy som har høstet storslagen kritikk fra både nasjonal og internasjonal presse. Med en score på hele 91% er spillet tildelt en fjerdeplass for det beste spillet i 2016 på Opencritic, og det er bare starten

Les vårt intervju av Jo-Remi Madsen, en av utviklerne bak spillet Owlboy, og få med deg hvor grisefett dette spillet er, og som en ekstra hilsen til ITpros storslåtte nøtteknekkere har de også laget en ITpro-eksklusiv julevideo!

owlboy-cover-gh-932x435

Dagens julenøtt – 19. desember 2016

Selv om det snart er jul er det mange bedrifter som alt har begynt å planlegge neste års bemanningskalender. Noen skal på ferie i mars, andre i september. For kommuneansatte – hele året. For MacGyver, aldri!

Selv om enkelte ting nærmest stopper opp i romjulen er det andre ting som aldri lar seg vente, og kjenner jeg IT-miljøet rett vil det sitte noen driftsteknikere og feilsøke en ytterst sleten serverinstallasjon til langt ut på julenatten. Husk alltid, det er viktig å få ut stimen så ikke trykket bygger seg opp. I dag er vi her for dere!

 Fortell oss om din (frustrerende) hverdag i julen.

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer