16. julenøtt 2016

Jeg elsker prosesser!

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: D-Link DWA-192

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Det ble hintet forsiktig frempå om nøttegeneralen var blitt dement, for en lignende nøtt ble gidd i fjor. Vel, det var en lignende, men ikke en lik. Her er det viktig å skille nøyansene og vektlegge sine ord helt korrekt. I andre sammenheng kan dette være forskjellen på liv eller død, så selv om det snytes på skatten, skal det ikke snytes på nøtter ;)

Olav Tvedt var farlig nær med dobbeltknekk med en skikkelig tvist på årsdagens nøtt, men for de som husker 2015 nøttene vet de at det er en plan bak det hele. Tone på sin side har en lur luring liggende på lur, mens piratentim sitt svar fortjener vold. Man kan ikke sette slike store abstrakte tanker inn i nøttegeneralens hode? Nå har jeg det gående hele natten med hva ingenting er fornoe. *Lyden av generalen som åpner seg en Cola*.

Like frustrerende som piraten kommer Alexander med et spørsmål knyttet rundt tidsreise. Ettersom jorden beveger seg med et ufattelig, ja ubegripelig stor hastighet gjennom verdensrommet er det verdt å spørre seg om det er lurt å reise noe lengre enn et par sekunder tilbake i tid. Det kjedelige er at jeg nå er mest oppgitt over at vegmyndighetene her mener 50km/t er mer enn fort nok over det ganske land. Prøv å hold tritt med jorden da liksom!

Det ser ut til at Spredo har ført logg og oversikt over hvilke bidrag som gir gevinst, og det er sannelig ikke langt unna han får dobbeltknekk på denne, men som nevnt innledningsvis, det er en mening bak dagens nøtt.

Mens Kepler prøver seg på en rekursiv spørring uten endelig stans, har Kristin Holmestrand et aldri så lite pelsdyrproblem. Her tror jeg simpelthen eksperimenter av Pavlov og Seligmann gjør seg gjeldende: Betinging!

Tja, gårsdagens nøtt kan jeg ikke sitere her – den kommer litt under. Ja, som dagens nøtt! Gratulerer Espen Andreassen som fikk nøttegeneralen til å le ekstra godt.

Dagens premie

D-Link DWA-192 WiFi USB-adapter gir deg raskere trådløs oppkobling enn noensinne gjennom å legge til avansert WiFi-teknologi i din stasjonære eller bærbare datamaskin.

Med Wireless Protected Setup (WPS) installerer du raskt og enkelt et sikkert hjemmenettverk – på et par minutter kommer du i gang med å surfe, streame og se på film. Den nyeste krypteringsteknologien passer på at informasjon som overføres i nettverket er sikker og utilgjengelig for uvedkomne. Det er bare å trykke på knappen!

Dagens julenøtt – 16. desember 2016

For en fantastisk gjeng, og for noen spørsmål! De av dere som begynte dagens nøtt med å lese gårsdagens besvarelser har noen timers forsprang. Vi gjør kort prosess!

Tar Lipton ansatte kaffepauser?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer