Programvareoppdatering skal gjøre Galaxy Note 7 ubrukelig

Programvareoppdatering skal gjøre Galaxy Note 7 ubrukelig

Skandalemobilen vil stoppe å lade etter en ny programvareoppdatering.

Samsung annonserte i forrige uke at deres Galaxy Note 7-telefoner i USA vil motta en programvareoppdatering fra 19. desember. Denne oppdateringen vil gjøre at batteriet ikke lenger vil lades opp.

I tillegg vil alle Galaxy Note 7-enheter i USA miste muligheten til å koble seg til et mobilnettverk.

Teleoperatøren Verizon har dog sagt at de ikke kommer til å sende ut oppdateringen, grunnet bekymringer for eventuelle nødssituasjoner deres kunder måtte være i.

Annerledes i Europa

Samsung vil gjøre tilsvarende både i Australia og Canada, men av en eller annen grunn vil Europeiske kunder bli håndtert noe mildere:

I september fikk europeiske Galaxy Note 7-eiere en oppdatering som gjorde at batteriet kun ble ladet opp til 60%. Nå vil Samsung rulle ut enda en oppdatering hvor batteriet kun blir ladet opp til 30%, hvilket vil gjøre den så og si ubrukelig i det daglige.

– Den nye programvareoppdateringen er spesielt utviklet for å oppfordre resterende kunder til å erstatte deres mobiltelefon umiddelbart, forklarer Samsung i en pressemelding.

Det er foreløpig ikke snakk om å fjerne muligheten til å koble telefonen til mobilnettverk, men det vil trolig bli neste steg dersom folk fortsetter å bruke den brannfarlige telefonen.

I følge Samsung, er det omlag 10% av Galaxy Note 7-eiere som fremdeles ikke har sluttet å bruke sine telefoner.

Kommentarer