Digiplex vinner innovasjonspris

DigiPlex vinner pris for innovasjon innen energeffektivitet og styrker Nordens posisjon som den fremste datasenterdestinasjonen.

DigiPlex, den ledende nordiske datasenterleverandøren, har vunnet “Critical Environment Future Thinking Award” på den årlige DCD (Datacenter Dynamics) Awards. Prisen hedrer innovasjon og tenkning som er med på å forme neste generasjon datasentre. DigiPlex fikk prisen for sitt Concert Control-system, en proprietær kontrollalgoritme som har medvirket til bransjeledende energieffektivitet (PUE) ved Digiplex sine datasentre i Stockholm og Fetsund.

 

– Energieffektivitet er en veldig viktig differensiator i denne bransjen, både av miljøhensyn og for å holde kostnadene nede for kundene. Vi er veldig stolte over at vårt Concert Control-system er anerkjent som det neste innovative trinnet innen dette feltet. Systemet gir en ytterligere energibesparelse på 10 prosent i tillegg til de besparelser som allerede er levert gjennom bruk av vår vinnende Air-to-Air-løsning, sier Gisle M. Eckhoff, CEO DigiPlex.

digiplex-fet-datasenter

DigiPlex var også finalist i kategorien “Sustainable Data Center” for Fetsund datasenter. Fetsund datasenter er et 10MW null-karbonutslipp-datasenter bygget spesielt for EVRY, og er designet for å utnytte alle fordeler av det kjølige, norske klimaet. Fetsund datasenter styrker samfunnet og økonomien i nærmiljøet og er bygget av lokale materialer og arbeidskraft. Dette senteret var også det første i sitt slag innen finansiell bærekraft og ble finansiert utelukkende av allmenne obligasjoner. Da datasenteret ble bygget var det første gang en slik investeringsmodell ble tatt i bruk til et slikt formål.

– Disse anerkjennelsene er bevis på at den nordiske regionen har kunnskap, kompetanse og klima for å kunne drive innovasjonen og skape effektive og bærekraftige datasentre. Den politiske ambisjonen og viljen til å skape et ledende miljø for datasentre i de nordiske landene, støtter et allerede sterkt forretningscase. Globale bedrifter setter den nordiske regionen høyest på deres liste av lokasjoner for datasentre, konkluderer Gisle M. Eckhoff.

Kommentarer