10. julenøtt 2016

Det er ikke målet som gør det hele verd det, men turen på vei dit

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Creative Outlier Sports inEar headset

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Det heter seg at hjemme bra, men borte er best. I hvert fall er det slik for nøttegeneralen som har en slik redaktør som Martin-Aleksander. Han fikser opp på kort (les: ingen) varsel og sitter igjen med både nøtter og lapp om å mate katten hjemme.

Omtrent ett døgn etter hjemreisen ble påbegynt og ikke mindre enn tre SAS-flyvninger senere er generalen endelig på plass. Vel hjemme og hodet opp av kofferten begynner så gårsdagens julenøtt å komme i fokus. Her er det Kristin, som på mange måter beskriver nøttegeneralens egen opplevelse i en fortreffelig detaljert berettelse. La oss håpe at det kommer en rålekker gaming PC din vei snarlig!

Olav Tvedt klarer på mystisk vis å vekke en dyp og mystisk følelse i nøttegeneralen: Det finnes en tid etter jul også. For generalens del betyr dette asiatisk mat som en pause fra den tunge julemiddagen. Muligens en tur innom kontoret denne dagen kan forenes med en lunch av slikt slag? For videre illustrasjon av hvordan Olav sin dag kan forekomme, er den best illustrert av LawaBoy, som elegant klarer å kaste et skarpt og skinnende lys over arbeidsmoralen: Vi skal tilbake til jobb!

Til Piratentim – hvordan kan vi glemme slik en straff (svært selvpålagt sådan)? Her er det bare å finne frem minner for de som ikke var deltakere tilbake “den-gang-da”:

Muligens belønning fungerer bedre enn straff i årets julenøtter?

Det å se et barn bli gledet i julen er trolig en av de største gleder en selv kan ha, noe både Stiigen og
HelikopterrrN kommer med, men jeg deler den følelsen Stiigen her avlutter med: Slukk lyset og dra frem Colaen. Her skal det games! Kepler trigger noe jeg virkelig liker: Det å reise på julegaveshopping er slettes ikke så ille. Ekstra greit blir det når dette kan kombineres med en tur til det store utland.

Gjennom å gi av seg selv er det kort vei til juleglede for Morten Kleven som gjennom sitt engasjement i SuperSelma de to siste årene har skapt mange lysglimt hos barn. Spredo satser på en ganske omfattende beskrivelse og møysommelig definering og kvantivisering av glede i sin innledning. Hvorvidt det kan gjøres statistisk analyse av hvorvidt Kielfergen overgår det å kunne dele en seng med sin bedre halvdel når man kommer hjem er ikke helt enkel å forstå seg på. Muligens det er en ukjent variabel nøttegeneralen ikke helt har sett?

Alexander og skattesnyteren mener det er de mange kulturelle innslagene som setterjulestemningen, enten dette være seg askepott, grevinnen eller en skallet amerikaner som går totalt mayhem på en skyskraper. Snytt på streken er derimot ikke skattesnyteren, men cordante som gjennom et elegant dikt klarer å gni inn følelsen av å være ferdig med julekavet før alle andre. Bust a moove!

Derimot, ett av gårsdagens besvarelser jeg føler smaker litt ekstra varmt er for alle de som minnes tilbake til nostalgien, og samtidig har fremtiden i horisonten. Vi gratulerer H5N1 med gårsdagens velbalanserte besvarelse!

 

Juleglede for meg er noe som har forandret seg opp gjennom årene. Jeg husker godt julegleden jeg fikk når jeg var yngre, da skulle det ikke så mye til. Det å våkne om morgenen og titte ut vinduet på et snøhvit nabolag var alt som skulle til for at jeg fikk kroppen fylt med juleglede. Eller når jeg satt med familien i stuen med tven på, og julereklamen til coca-cola begynte, den lange versjonen med cola-lastebilen og god julemusikk. Det er minner det, dessverre ser jeg mindre og mindre til denne reklamen. I dag setter jeg mer og mer pris på tiden jeg får sammen med familien min i julen. Vi blir alle eldre og flytter for oss selv, og da ser man naturlig mindre til familien sin. Derfor er det spesielt godt å komme hjem i julen og se hele familien samlet, det er for meg den perfekte juleglede.

Dagens sensor ved nøttegeneral Alexander

Dagens premie

Creative Outlier Sports – ikke en tråd skal komme i veien for sommerkroppen 2017! Med disse trådløse blåtannproppene fra Creative er det kun motivasjon og nye joggesko som skal til for å sette rammen for den perfekte gyllenbrune kropp, enten det være seg i nettoen eller mer tildekket.

Skulle heller vinterkroppen friste mer, er dette garantert noe som vil tilfredsstille enhver sofagris eller skoletrøtt student på vei til en forelesning klokken *alt-for-tidlig* med dette paret som sin nye venn.

 

original-274x400t

Dagens julenøtt – 10. desember 2016

Nøttegeneral Alexander til venstre. Til høyre, tidligere nøtteknekker Kristine, nå i redaksjonen på ITpro.no
Nøttegeneral Alexander til venstre. Til høyre, tidligere nøtteknekker Kristine, nå i redaksjonen på ITpro.no

Det er gjerne ikke alle som er klar over det, så la oss ha det sagt først som sist: ITpros julenøtter er Norges beste julenøtter. Ja kanskje verdens beste! Hvorfor?

Dere har sikkert lagt merke til vår eminente skribent og super-spillutvikler Kristine? Hun endte opp som en av våre viktigste skribenter etter å ha levert noen av de råeste tekstene i nøttehistorien og til begge deler er vi utrolig takknemlig!
 Du trenger ikke forplikte deg, men hvilken IT-relatert artikkel kunne du tenke deg å skrive om for å vinne i dag?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer