8. julenøtt 2016

Innerst inne har du alltid visst det. Denne ene skrivefeilen som har forfulgt oss i over to tusen år: Jomfru Mari !

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: D-Link DIR-869

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Alexander spurte i går hvor den ultimate julereisen går. Etter det har ingen sett han.
Alexander spurte i går hvor den ultimate julereisen går. Etter det har ingen sett han.

Nøttegeneralen himself rømte landet uten å etterlate seg noen spor, og dermed var det duket for assisterende nøttenisse å bringe klarhet i hva det ultimate reisemålet måtte være.

Men jeg tror nok at jeg taler både min egen og Alexanders sak når jeg sier at vi blir gjerne med deg, Kristin, tilbake til Florida! Vi har nemlig en uforrettet sak både i Tampa og Orlando og i Bahamas. Og for de som kjenner Alexander by now, er det et sted som serverer Chicken Tender.

Rikkeloe har blitt helt sesongforvirret der hun holder til i Bergen, og ønsker seg til et solfylt sted. Det kan jeg godt skjønne. En vis mann fortalte meg en gang at i Bergen er det høst, vinter, vår – og lunsjpause.

Wenche’s julereise består av både Nissefar med familie, Rudolf og en 24-timers sledetur. Høres forlokkende ut, men en pakketur på tjuefire timer blir for kort for meg altså. Men kanskje andre er interessert i å bli med? Det bestilles hos “hva-nå-enn-det-nye-navnet-på-StarTour-er-som-ingen-kommer-til-å-huske”.

Både vår avdeling på Østlandet og på Vestlandet byr på eggenogg, julebrus og peppernøtter når Cordante kommer på visitt. Bare husk å ta med nissemor!

Tone ønsker ikke å reise noe sted, men forblir heller innenfor husets fire vegger, og en mystisk kjeller ingen vet om. Julie S. har en glimrende idé og tar turen til (IT)alia. Festlig! :)

Det er duket for stor konkurranse i nisse- og gavenæringen når H5N1 går rett i strupen på julenissen og starter opp ny business på Nordpolen. Eller vent nå litt… Hmmm.

Czerikcum drar rett til vestlandets perle for å holde shottekonkurranse med vår kjære nøttegeneral. Det vil nok bli litt av et syn! Alexander blir nemlig teeeemmelig grei med litt mye brus innabords! Tro meg! Pinadø Colada!

Porselensdukke glemmer åpenbart at både GPS og Fitbit får store problemer ved overgang til fremmed galakse, så noe bevis for turen får du neppe. I sterk motsetning til Even, som med en kort kjøretur er hjemme med familien og koser seg med pinnakjøt. Nam nam

Å reise inn i spillenes virtuelle verden, høres slettes ikke dumt ut. MFRubberDucky tar mer enn gjerne turen til Gotham City, eller spiller Skyrim eller Owlboy. I fare for å få en peppernøtt i hodet av nøttegeneralen, kan jeg allerede nå at det Askøy-baserte spillet Owlboy dukker opp som premie i flere luker fremover!

Flotte svar over hele fjøla! Kepler var nær ved å gå av med seieren i dag. Det samme var “Alexander”, men fortiden hentet deg inn igjen, dessverre. Heldigvis har du i år satt på nisselua, hjertevaremeren og tøflene og satt fokuset på våre nære og kjære!

Blant fysiske reiser til både fjerne galakser og tropiske strender, finner vi også de mange minnerike reisene, og Forarget skattesnyter var en av disse. Gratulerer, og takk for minnene!

Om budsjetter og fysikkens lover blir kastet over bord har jeg et eneste pitte lite ønske. Nemlig noe så klisjeaktig som å oppleve barndommen jul atter en gang.
Der min nå avdøde bestefar sitter i den brune gyngestolen med saueskinnet og klapper seg på låret i ren fryd over juleribba som nå spenner rygg i ovnen og som til nå har sneket sine dufter inn i alle kroker i hjemmet vårt. Jeg ser også min far som nå varsomt stryker den grove hånden sin over ryggen til min mor, i et sjeldent offentlig tegn på hengivenhet, der hun står rød i toppen over grytene med potet, surkål, saus og svisker. Borte ved speilet står min eldre bror, blodrød i ansiktet mens han prøver og presse sammen den øverste knappen i skjorta, alt mens han prøver å diskutere seg bort fra turen til kirka. jeg og min yngste bror er stadig borte ved treet og pilker litt på gavene våre for å se hvor mange av dem som er myke eller harde.
Og etter middag var det riskrem med mandel i. Den som finner mandelen får den feite marsipangrisen som står på hyllen med en noe slitt rød sløyfe rundt magen. Som vanlig er det bestefar som finner den. Tror den dag i dag at det var noe muffens med hele greia rundt den grisen.
Uansett, etter middag og Sølvguttene er det gang rundt juletreet, ja tenk så lenge siden er det.
Så er det pakker…..
Forarget skattesnyter

 – Martin Aleksander

Dagens premie

D-Link DIR-869 er en trådløs router som støtter høye trådløse hastigheter og gir deg en rekke smarte funksjoner. Routeren støtter trådløse hastigheter opp til 1750 Mbit/s og opp til 1000 Mbit/s om du kobler til med nettverkskabel. Dermed har du nok båndbredde til både spillkonsoller, mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner og alt annet du vil koble til nettverket.

dlink_dir869

Dagens julenøtt – 8. desember 2016

Vel fremme i løvens hule er det lite som minner om innbarket Bergensvær her i Tallinn, men folket – som i Bergen – er veldig hyggelig. Når jeg tenker tilbake på gamlelandet og “hyggelig” er det noen navn som umiddelbart slår meg.

Navn som Olav og Morgan har en litt ekstra kjær plass i hukommelsen og det samme har min venn og redaktør Martin som jeg var så heldig å ha med på en aldri så liten svipptur til Mexico med i høst.

Likevel er det noe ekstra med denne “Mari” som vi omtalte også i fjor (du husker vel det?). Før du gyver løs på dagens nøtt ber vi deg sette på ITpros egne julespilleliste på Spotify. Det kan muligens sette stemningen før vi prøver igjen:

 Hvem er denne “Mari”, og hva tar vår nøttegeneral med til henne fra Tallinn?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer