7. julenøtt 2016

Nok er nok - jeg rømmer landet!

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Fitbit Charge 2

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Dagens besvarelse fra nøttegeneralen er av en sakig tvist av nytenking som tradisjonsknusing – den går baklengs hvor Super Tommy har godt mot og ånsker å begynne dagen med et riktig så godt visdomsor fra ITpro før Tone egentlig gav det til ham. Det er ingen som er så kjekk å prate med som en som er etterpåklok, men så er jeg den mest etterpåkloke av dem alle!

Mendelejev feier dem alle av banen (også Natusen og Even) og knuser enhver tvil om hva som er fremtiden. Problemet er at denne tanken kan fort smitte over til Jon Bing sitt favorittsitat: Internett er en døgnflue. Ingen internett?!?! Natusen sitt bidrag kan på mange måter være så gjeldende som aldri før – vi blir åvervåket hva vi spiser, drikker, tenker og fantaserer om. Men en slette melding-app her aner vi fare for sensur og skremme-sms’er lang vei.

Av gårsdagens bidrag er jeg mest usikker på om jeg skal digge eller hate H5N1 sitt svar. Problemet er at dette ville medføre at min gode venn, Ole, hadde mistet forstanden etter en kort uke i sin Trabant nå på vinterstid. Den går som en bøtte med dritt og røyker så Lan Marie hadde fått automatisk fire nye år i Oslo.

Alexander, det er ikke alt som driter på deg som vil deg noe vondt, og det er ikke alltid at den som drar deg ut av driten som vil deg noe godt. Hvor på skalaen vi finner McAfee er jeg faktisk riktig så usikker på, men at det vil lukte dritt er det stor fare for. En annen app som stinker er cordante sitt forslag på å bare dibse julaften. Makan til snik.

At vi ikke skal sladre til Håvard er en ting, det som kommer på ITpro, forblir på ITpro. Problemet er at Håvard er en del av ITpro miljøet han også, og jeg kan garantere deg: Det blir ikke musikk på eksamen – HelikopterrrN. Å vanke i de rette miljøene gjør også Stiigen, han vil det at appen skal automatisk scanne den kommende partner for lumsheter og uønskede overførbar malware gjennom våre egne IO kanaler. Har du forslag til gjennomføring? Muligens vi kan kalle appen for ‘fucked’?

Som en videreførelse av denne appen kan vi lage en utvidelse som Azathoth kommer med: Babelmermaid. En som lar menn skjønne når de er virkelig ute å drittvær og orkanen er oppkalt etter sin frue. Ingen dum tanke.

Som så mange andre har Tom oppdaget en av problemene med app-galskapen, Santatracker finnes kun til EN av de mange operativsystemene, og Runar bruker alle sine kalorier på å hate den som finnes til ALLE. Hat finner vi også spor av hos Kepler, som ønsker seg langt mindre julestemning før det hele avsluttes (eller startes) med Spredo som egentlig ønsker en app som ikke overvåker ens aktivitet eller brukermønster. For så vidt ikke helt mulig å kombinere et slikt liv og samtidig ha det som kan kalles for “samboer”.

Nei, vet dere hva? Jeg stikker! Gratulerer Olav T, som hadde et ess i ermet

Det blir 2 app’er jeg savner sårt. 1 for glede og 1 for rein nødvendighet.

Appen for glede, er så klart en App som automatisk hvert år kobler seg opp mot ITPro sin julekalender, foretar en grundig analyse basert på redaksjonen sine sterke sider (mange) og svakheter (som f.eks. smiger). Et godt navn på denne kunne for eksempel være Kalenderinator

App nummer to, som jeg strengt tatt er overrasket over at ikke eksisterer alt. Er en App som hjelper alle oss Nerder og Geeks med å gå på do. Vi kjenner vel oss alle igjen at vi bare skal teste ut en liten ting til, før vi går på do. 2 timer seinere sitter vi der fortsatt med bølgeskvulp i øyene, og har fortsatt en liten ting igjen å teste. App skal da i tillegg til å advare deg, også ha kalkulert ut en beregnet ankomst tid, men forventet kø og andre forsinkelse, samt beste rute og reineste toalett. Kombinerer man dette med litt IoT sensorer så bør man vite når grenser er nådd. Kan forøvrig også være grei når man skal på byen også.

Dette svaret er automatisk generert av Kalenderinator (R)

 

Dagens premie

Har du enda ikke skaffet deg et aktivitetsbånd, eller har du en tidligere utgave og ønsker deg en mer avansert, vil Fitbit Charge 2 fort kunne bli et soleklart førstevalg. Her får du god pulsmåling til daglig bruk og for hobbymosjonister, god skjerm, mange gode funksjoner, fint design og mulighet for å bytte ut remmene for å tilpasse ulike settinger og situasjoner.

Les også vår produkttest av Fitbit Charge 2

fitbit_charge2_artikkelbilde

 

Dagens julenøtt – 7. desember 2016

Skal vi tro min berømte SAS-app, så har jeg tilbrakt intet mindre enn 94 timer i luften de siste 12 månedene. Selv om det er et solid brudd på min taushetsplikt, våger jeg meg til å si at fire av dem var i nissen sin slede over Bergen en desember-natt i 2015.

Dagen i dag byr på nye utfordringer hvor nye flyplasser skal utforskes og fremmede språk granskes. Vår nøttegeneral vil ikke avsløre hvor han skal helt enda, men det bringer frem en aldri så liten nøtt.

 Glem budsjetter og fysiske lover: hva er det ultimate reisemålet i julen?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer