5. julenøtt 2016

Alle og enhver trenger en pause i blandt, også en halvsprø nøttegeneral

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: TP-link M7310 4G-ruter

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Søndag er og forblir søndag. For nøttegeneralen betyr det å sitte i pysjamas og lese det siste innen nyheter og julenøtter.

For Tom Kristiansen ser dagen ut til å begynne dagen med italiensk politikk og drosjepost. Slettes ingen dum start på en søndag morgen. Når jeg vrir min oppmerksomhet til Ina-Kristin får jeg først teften på noe godt, før jeg leser SNERK! Hva i allverden? Hva passer vel bedre enn bacon en tidlig søndag morgen?
r2d290 frisker til med en aldri så liten vipps, slettes ingen dum kandidat dette, faktisk en svært solid en og med kandidater som dronningoffer er det like før vi når nirvana, før det hele slukkes som et FM nett når vi assosierer dette med å dabbe av. Eller mer presist, å DABbe av..
Spredo foreslår sakte-tv, selv om “baklengs-selfie” muliges kunne blitt en real hit. I hvert fall om vi tar bildet i batraktning. Råflott! Muligens en tvist på dette er det MFRubberDucky som prøver seg på med en sjølvi før Isabsol tydeligvis har tatt en aldri så liten overdose av “Skam”. Hvor ellers kan man finne “Hooke” så hyppig benyttet? En av mine så absolutte store favoritter denne dagen var pappakropp, men vi skulle gjerne likt å vite om dette innebærer et image som minner om Ronaldo eller julenissen

En smertefull oppdagelse for mange dette året har vært både “Trump” og “Brexit” og som Stig Thomas her påpeker er “post truth” en så definitiv solid bidragsyter. chrsaa vil muligens også ha en slik opplevelse av “post event” dersom netflix and chill ikke helt gikk etter planen, her gjelder det å kjøre en risikoanalyse. Hva Runar angår er det egentlig bare en ting å si: Ta meg med! Hvordan kan jeg fikse samme turnus som deg? Skal vi gjøre en byttehandel =D

Som en velkjent økonom en gang sa var vekstpolitikk bare et positivt ladet ord for boblepolitikk, men hva Henniie egentlig sikter til med finansboble vites ei. Gode argumenter finner vi bak “budsjettforhandling”, og muligens Even kunne hatt fulltreffer med sitt “dåne” om ikke budsjettet hadde falt i havn. Hvordan Skattesnyteren har fått med seg at nøttegeneralen i disse dager sitter og planlegger julebord vites ikke, men med fare for å tråkke på taxinæringen (som er kjent for å snyte på skatten) – er ikke dette litt anno 2011?

CORDANTE DA!?! Plagiat? Tenke seg til? Heldigvis rekker han å hente seg inn før nøttefristen går ut, og med det slipper unna med en varm julehilsen fra redaksjonslokalet.

Jeg tror vi alle nå har fått med oss at piratentim har fått seg dame, og i gårsdagens nøtt har han også avslørt hvordan han fant henne med sitt geniale ord – tinderkjæreste. ….eller var dette hun du møtte fast hver helg før du møtte din nåværende? Her trengs forklaring! Newfarm kaster inn en brannfakkel for skjønnheten og nominerer motemolo som årets ord. Slettes ikke værst.

Uten å ytdype det særlig mer i dag, det kommer en forklaring på onsdag (OBS. Stort hint) – et begrep som treffer en sår nerve hos nøttegeneralen er en han selv aldri har forstått seg på selv. Vi gratulerer ThomasMongstad!

Årets ord for meg må være “Eurobonusavgift”, etter å ha betalt ganske mange flybilletter med eurobonuspoeng. Og fortsatt måtte betale avgifter på toppen, er dette et ord som sakte men sikkert har sneket seg inn i min ukentlige tale. Se faksimile for dagens 209 kroners eurobonusavgift.

 

Miniatyrbilde

Dagens premie

TP-LINK M7310 Mobile Hotspot: Hva gjør du når dine to-tre-fire arvinger og bedre halvdel alle skriker etter tilgang på nett mens du er på reise? Dette er ikke helt ulikt situasjonen som oppstod for min bransjekollega Morgan mens vi var på reise i Seattle i november – noen desperate minutter senere var det en nødløsning som fikset biffen.

Skulle du ønske nett i bilen, båten, på hytten eller bare en kriseløsning mens poden skal streame siste episode av “Skam” fra NRK.no er dette noe som garantert kan gi pappa (eller mamma)- poeng til langt inn i neste fars (eller mors)-dag.

Gjør deg selv og dine barns velvære en diger tjeneste – vinn denne!

tp-link_m7310

Dagens julenøtt – 5. desember 2016

Det er endelig første mandag i ITpros store julekonkurranse og for alle andre – første mandag i årets mest kaotiske måned. Pressemeldinger tikker inn side om side med tilbud om kredittkort og viagra. I ren protest setter jeg julen på pause og nyter min frustrasjon over min innboks (for tiden 4682 uleste mail) med en økt “Bjørn Hellfuck – Krabbeklo” over mitt trådløse headsett. Kan ikke forstyrre mine kollegaer i deres uskyldige tilstand med julemusikk og en ajourført innboks.

 Tatt det som Stalin eller Gandhi, hvordan ville du ha løst nøttegeneralens største utfordring (innboksen) i juletiden?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer