Veeam frifunnet: Patenttvist er avgjort i retten

Veeam frifunnet: Patenttvist er avgjort i retten

I hele fire år har Symantec (nå Veritas) kjørt en juridisk kamp mot Veeam om en patenttvist. Nå foreligger endelig dommen.

Etter fire år med juridisk kamp har den føderale domstolen i USA avvist alle Symantecs (nå Veritas) sine anklager mot Veeam. Ved å forsvare Veeams innovative backup- og availability-løsning viser domstolen at å undertrykke innovasjon og nytenkning hos nye konkurrenter i markedet for å kunne forlenge levetiden på gamle teknologier, ikke skal være mulig.

Tradisjonelle virksomheter som Symantec bør konkurrere på innovasjon og produkter, men det er ikke uvanlig i vår bransje at ”tradisjonelle” spillere frykter forandring og vil utnytte det juridiske system for å sette en stopper for innovasjon og beskytte sine egne løsninger.
Det er denne situasjonen et godt eksempel på. I løpet av de siste fire årene har Veeam stått fast på og forsvart seg mot ubegrunnede anklager om patentinngrep. Jeg er glad for domstolens avgjørelse og er sikker på at den sender et signal til markedet om at innovative virksomheter som Veeam ikke lar seg kue av ”de etablerte” leverandørene

 

– William H. Largent, CEO i Veeam.

Symantec gikk i sin tid til søksmål over Symantecs patenter innen datalagring, gjenoppretting og backup. Saken har tidligere vært omtalt av blant annet The Register som viser til tre konkrete patenter Symantec mener Veeam hadde brutt.

De amerikanske patentmyndighetene har nå tilbakevist alle kravene, og saken er avsluttet heter det i en pressemelding

Kommentarer