4. julenøtt 2016

Julegavesekken Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro. Dagens premie er: Creative […]

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi pakket inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Creative iROAR Go

Les våre konkurransebetingelser før deltakelse i konkurransen.

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Er det en ting jeg kan love etter dagens julenøtt, så er det at Martin er lei Pannacotta. Han har laget og solgt langt fler enn hva nissen har kapasitet for i løpet av denne ene dagen.
For nøtten sin del er det ganske så observant av cordante som har lagt merke til en rød tråd gjennom gavesekken – og av hensyn til brukeren selv, velger vi å ikke gni salt i såret til vår førstbesvarende nøtteknekker!
czerikcum, Runar og Piraten tim går retten i næringskjeden: Hva den faktis betyr. Jeg er meg usikker på om Martin selv helt vet hva Piraten her har vartet opp med, men kokt fløte fenger liksom ikke like mye på en reklameplakat.
Både Kepler, rogerkarlsen og JuleTrollet har begge valgt ta en aldri så intim tvist på denne julenøtten, før Kristin Holmestrand tar opp en kjent klassiker: Peis, grøtbolle, Pannacotta, Cola. Hun sørger selvsagt for å gjøre nøttegeneralen aldri så lite sjalu. Tenk å ha så mye julebrus i nabolaget!
At nissen har pådratt seg laktose intolerans var ikke generalen klar over. Mer bekyringsfult er det at Martin nå allerede har produsert årets leveranse til nissen – med laktose! Vi får satse på hjelp fra SuperTommy videre, for det er som han sier selv helt uhørt at Martin tenker å servere dessert før middag.
Til felles for både nissen og nøttegeneralen er det at begge har svært ugreie arbeidstider, men hvor nissen er ferdig etter om lag atten timer, har nøttegeneralen tjuefem dager med julenøtter. Muligens servergeek har et poeng i at det er to mandler som skal til for å motivere både nisser og generaler mens Tone får i oppdrag å servere grøt til både nissen og meg selv. Faktisk så ble jeg ganske sulten nå.
Selv om det var mange gode bidrag denne andre dag i julenøtt, var det likevel All2sleepy som klarte å dra frem en aldri så absurd tvist på sin liste, og det helt uten smisk og smøring. Vi gratulerer!

Menneskeheten er en fantastisk ting. Vi er et eneste stort sammensurium av tanker, ideer og oppfinnelser. Det er mange ting som har begynt som en yrende liten tanke, og som har endt som en fantastisk oppfinnelse. Jeg kan nevne oppfinnelsen av hjulet, internett, antibiotika og Nokia 3210

 

Noen ideer virker gode, men er kanskje ikke så lure likevel. Herunder kan nevnes:
1) Thomas Austin som i 1859 satte ut 24 kaniner på eiendommen sin i Australia, og skapte Australias verste naturkatastrofe.
2) Da plateselskapet Decca i 1962 takket nei til et ukjent band som kalte seg for Beatles.
3) Da søkemotoren Excite takket nei til å kjøpe Google for 750.000 dollar.
4) Da forslaget kom frem om å bytte ut nissens julegrøt med pannacotta.

 

Det går nemlig et rykte om at fjøsnissen en gang i tiden fikk servert julegrøten i fjøset på feil måte. Da var smørøyet lagt i bunn av trauet, og julegrøten oppå. Fjøsnissen ble så forarget av dette at han slo ihjel bondens beste melkeku. Han angret seg da han kom til bunnen og fant smøret, men det sier litt om hvilke katastrofer vi kan forvente oss dersom det står Pannacotta der grøten skulle stå.

 

Det ble dessverre ikke noe smøring av nøttegeneralen i dag, men jeg mener det er viktigere å redde hele julen enn å knekke en liten nøtt.

Dagens premie

Creative iROAR Go – en bærbar høyttaler som navnet selv avslører: kan få en løve til å brøle! Med ekstra bass, muligheten for å lade musikkenheten, kople til mikrofon og bruke det som annonseringshøyttaler – mulighetene er uendelige!

creative_iroar_go

Dagens julenøtt – 4. desember 2016

Husker du året da “selfie” ble årets norske ord? Ikke? Det hele spinner tilbake til det herrens år 2013 og bruken av ordet “selfie” skjøt til værs. Nå, tre år senere ser vi begrep og nyord som “Bexit”, “Krexit” og I den opphetede politiske debatten I vårt eget land har jeg også observert “Trumphaug” bli twittret.

 Hvilket ord, nytt eller ei, vil du nominere til årets norske ord?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer