Datalekkasje fra SwiftKey viser andres epostadresser

Datalekkasje fra SwiftKey viser andres epostadresser

Selskapet har stoppet synkroniseringen fra den populære tastaturapplikasjonen til feilen er rettet.

Det var noen brukere av SwiftKey som ble oppmerksomme på at applikasjonen foreslo merkelige ord på andre språk og epostadresser som var fullstendig ukjente.

SwiftKey har nå stoppet en synkroniseringstjeneste i applikasjonen frem til feilen er rettet. 

SwiftKey er en av de absolutte gigantene når det kommer til tredjepartstastaturer til både Android- og IOS-plattformen.

Tastaturet har for eksempel en autokorrekt, samtidig som det i tillegg gjetter ordene du er i ferd med å skrive allerede før du har skrevet dem. Det er mulig fordi applikasjonen gradvis lærer seg skrivestilen din, og foreslår ord for deg.

Samler inn data

“And now, I’m getting someone else’s German predictions”, skrev en bruker på Reddit og fortsetter; “I have never typed German in my entire life”.

Problemet er trolig knyttet til hvordan tastaturapplikasjonen samler inn data på ordene og setningene brukerne skriver. Informasjonen blir så analysert og senere brukt til å forslå ord og setninger basert på brukernes skrivevaner.

swiftkey keyboardDette inkludere også hvilke epostadresser som brukerne skriver inn, og det kan nå se ut til at SwiftKey har et problem med synkronisering av den innsamlede informasjonen.

Fjerner epostadresser

Problemet har ifølge SwiftKey ikke berørt alle brukerne, men som følge av problemet har selskapet nå fjernet epost-forslag fra appen. I tillegg har synkroniseringsfunksjonen blitt deaktivert.

While this did not pose a security issue for our customers, we have turned off the cloud sync service and have updated our applications to remove email address predictions.

SwiftKey har uttalt at de ikke samler inn passord eller kredittkortnummer når brukerne skriver, og det er ikke klart når synkroniseringsfunksjonen kan brukes igjen. Det er Microsoft som eier SwiftKey, etter et oppkjøp i februar 2016.

SwiftKey Keyboard
SwiftKey Keyboard
Developer: SwiftKey
Price: Free+
SwiftKey Keyboard
SwiftKey Keyboard
Developer: SwiftKey
Price: Free

Kommentarer