Cortana er nå “Microsoft exclusive”

Cortana er nå “Microsoft exclusive”

Microsoft blokkerer nå andre nettlesere og søkemotorer fra Cortana - Bing blir brukt til alle søk, og resultatene vises kun i Edge.

På torsdag begynte Microsoft å blokkere konkurrerende nettlesere og søkemotorer fra Cortana i Windows 10. Når du bruker Cortana’s søkeboks er det kun mulig å søke med Bing, og alle resultater vil vises i Edge. Dette gjelder kun når du bruker Cortana’s søkefunksjon, ikke når du søker i Chrome, Firefox og andre nettlesere. Der vil den søkemotoren som er satt som standard fortsatt brukes.

“For å forsikre at vi kan levere den integrerte søkemetoden designet for Windows 10, vil Microsoft Edge nå være den eneste nettleseren som åpnes når du søker etter noe i Cortana’s søkeboks. For når andre nettlesere blir benyttet gir det en opplevelse som er mindre troverdig og forutsigbar,” sa Ryan Gavin fra Microsoft i en bloggpost forrige uke.

Ingen navn ble nevnt, men Mozilla’s Firefox modifiserte Windows 10, slik at hvis Firefox var satt som standard nettleser genererte den søkeresultater fra sin egen søkemotor ved bruk av Cortana’s søkeboks. Resultatene ble så vist i Firefox, ikke i Edge. Google gikk ikke fullt så langt med Chrome, men en rask tur innom Chrome’s nettbutikk åpnet for muligheten ved hjelp av tredjeparts applikasjoner.

Integriteten må opprettholdes

Microsoft ønsker å opprettholde integriteten i den personlige søkeopplevelsen som Cortana kan tilby. Ved hjelp av søkeboksen kan man bestille pizza, få teknisk hjelp, shoppe og andre ting som kan spare både tid og penger i hverdagen. Men Cortana er avhengig av å bruke Bing som søkemotor, og Edge som nettleser, for å forsikre at disse tjenestene blir utført på korrekt måte. Dette er årsaken til at de nå blokkerer rivalene fra å benytte seg av Microsoft’s digitale assistent – noe som sikkert ikke er så dumt hvis du plutselig skulle ende opp med billetter til Justin Bieber i stedet for Iron Maiden – kun fordi du lot Cortana bruke Google i stedet for Bing.

Hvorfor Microsoft ikke gjorde dette fra starten av, eller i det minste sendte det ut på prøve med en Windows insider build, er foreløpig uklart.

 

Kommentarer