Windows App Studio Installer offisielt lansert

Windows App Studio Installer offisielt lansert

Hvis du lager Windows 10 apper med Windows App Studio kan du glede deg over at installeringen nå har blitt mange hakk enklere.

Det er mange som bruker Windows App Studio til å lage apper beregnet på personlig bruk. Det er enkelt, og krever ingen programmering! Er du en av disse vet du også at installeringsprosessen har vært litt knotete og mindre brukervennlig, spesielt på PC.

Microsoft har nå gjort alt dette enklere for deg; med Windows App Studio Installer kan du enkelt installere alle appene dine ved å trykke på en knapp, som så tar seg av resten. Siden installer appen er bygget for Universal Windows Platform (UWP) betyr dette at den kan brukes på både PC og mobile enheter. På mobil scanner du bare QR-koden for å sette i gang installasjonen.

I tillegg til å gjøre installasjonen enklere, kommer også installeren med knapper for å dele appen din på Facebook, Twitter eller på e-post. Så her er det bare å slippe løs kreativiteten, lage apper og dele de med venner og bekjente!

Untitled picture2

Windows App Studio Installer fungerer ikke på Windows 8.1 apper, så hvis du skal installere disse må du fortsatt kjøre Powershell script og installere sertifikater. Ønsker du å konvertere dine 8.1 UWP apper til Windows 10 er dette en enkel sak med konvertingsknappen i Windows App Studio.

Det ser ut til at dette nå er den eneste måten du kan installere UWP appene du har laget på, så hvis du ikke allerede har gjort det; last ned Windows App Studio Installer her. Appen har vært tilgjengelig i Windows Store i en måned allerede, men ble ikke offisielt lansert før 13. april.

Ønsker konstruktive tilbakemeldinger

Siden UWP apper støttes av både HoloLens og Xbox, er det ikke umulig at det også vil legges inn støtte for disse plattformene i kommende oppdateringer. Siden dette er den første versjonen forventer Microsoft at de vil oppdatere den betraktelig i løpet av den nærmeste tiden, og dette vil gjøres utifra tilbakemeldinger fra brukerne. Så hvis du vil være med å forme den fremtidige versjonen av Windows App Studio Installer, er det bare å klikke seg inn på “Windows App Studio User Voice Site“, og gi Microsoft din konstruktive tilbakemelding på hvordan appen fungerer.

Det er tydelig at Microsoft jobber hardt for å gjøre utvikling av Windows apper mer populært. Så gjenstår det bare å se om vi snart får et rush av nye apper, eller om utviklerne likevel holder seg til iOS og Android.