Google planlegger et helt spesielt VR headset!

Google planlegger et helt spesielt VR headset!

Hvis ryktene stemmer kommer Google's nyeste VR headset til å ha en klar fordel over konkurrentene.

På torsdag publiserte Wall Street Journal en artikkel hvor de annonserte at Google sitt nye Virtual Reality headset blir helt unikt. Det ryktes at behovet for mobil, konsoll og PC blir fjernet helt, slik at headsettet gir deg hele opplevelsen på egenhånd. En komplett VR opplevelse – uten behov for ekstra tilkoblinger.

Et selvstendig VR headset er ikke banebrytende, da eksperimentelle AuroraVisor dukket opp på Kickstarter i fjor høst. Men ingen av de store selskapene har snakket om et selvstendig headset; de krever alle en PC eller mobil for å fungere. Så hvis Google setter sammen en alt-i-ett enhet, kan de trygt sies å være et skritt foran konkurrentene, med det som i bunn og grunn vil være en spillkonsoll til ansiktet ditt! Hva mer kan man ønske seg, i en verden som blir mer og mer portabel?

vrcollageI følge artikkelen vil det nye headsettet ha en skjerm, kraftige prosessorer og utovervendte kameraer. Kameraene skal visstnok styres av sensorteknologi fra Movidius Inc, som allerede leverer sensorer til Google’s Project Tango. Det sies at ytelsen vil være middels, så like kraftig som Oculus Rift og HTC Vive er det nok ikke. Men det betyr jo at prisen høyst sannsynlig vil være middels også – og det kan vi like!

Parallelle prosjekter

Hvis du ønsker et enda billigere alternativ, så har Google svaret på det og: de jobber nemlig med oppfølgeren til Google Cardboard – det enkle VR headsettet i papp som har blitt solgt til over 5 millioner brukere. Den nye og forbedrede utgaven skal lages i plast, og kommer blant annet med innebygde bevegelsessensorer. Det sies at oppfølgeren skal være kompatibel med et stort antall Android mobiler, og det gir mening, siden det forventes at ny Android VR-teknologi vil bli lansert senere i år. Basert på beskrivelsen vil Cardboard’s oppfølger være en direkte konkurrent til Samsung Gear.

Det er foreløpig ingen datoer for lansering, men hvis ryktene stemmer får vi se Google’s nye vidundere i løpet av dette kalenderåret!

Kommentarer