13. julenøtt 2015

Julegavesekken Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi samlet inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro. Dagens premie er: Norton Security […]

Julegavesekken

Vi har også i år fylt opp julegavesekken med gavepakker til dere lesere. I godt samarbeid med våre partnere, har vi samlet inn både hardware og software. Du er med andre ord sikret en flott premie hvis du skulle vinne en av de 24. julenøttene vi presenterer her på ITpro.

Dagens premie er: Norton Security Premium

For konkurransebetingelser og hvordan du kan knekke julenøttene, se første julenøtt

For å komme godt inn i vårt lille nøtteknekkesamfunn, anbefaler vi (for hyggens skyld) at du leser igjennom alle gårdsdagens nøttesvar før du leser “fasiten” vår.

Gårsdagens nøtteknekker:

Som dagens nøtt avslutter, er det i dag en naturlig grunn for en uforskammet kort besvarelse fra nøttegeneralen. Du skjønner, når ellers skulle jeg få tid til å pakke ned tannkosten? Nei, bekymre ikke. Min Surface er alltid klar for tur.

Selv om SuperTommy på svært ironisk vis var innom både kubanske sigarer, palmer og varme er dette noe som hadde passet en smule bedre for dagens besvarelse. Uheldigvis for ham er det Martin som overtar for meg i noen dager fremover mens brunfargen setter seg. Selv hadde jeg foretrukket Olav sin vri på fotball – men hvorfor ikke gå helt Battle Royal når vi først er i gang? Med oss på laget tror jeg vi hadde fått LiquidDivinity på dette showet.

Dersom Tom stiller til politisk valg ønsker jeg å vite hvor, min stemme kommer som bestilt! Kristian på sin side frykter apati og røde kort, vil csilsand smøre noen aldri så rustne tannhjul fra et digitalt liv. Kort fortalt Kristine, her er det mye å ta tak i, for det første – nøttegeneralen har fremdeles traumer etter egne minner i vår om avansert programmering. Ingenting slår en god merge-sort på gjennomslagspapir.

Vi takker Spredo for sin utdyping, muligens dette burde kvalifisere til en nøtteknekk i seg selv? Med svar på tiltale går nøttegeneralen videre og lurer på hvor man får Coca Cola versjone  Bentus omtaler. Muligens det er denne som holder Kristien tikkende dag og natt (no offence Kristine ;-) ) ??

Kort fortalt – jeg har et fly å rekke. Gratulerer Azathoth for endelig å knuse denne vakre nøtt.

Yippey-ka yay nøtteknekkers! – eller som SuperTommy ville sagt – hipp hurra nøtteknekkarar.

I dag åpner jeg med en liten spissformulering. FIFA er et verdensomspennende system av fjøsnisser og andre nisser. Halvparten av dem sitter og gjør pek og peker nese gjennom hemmelige avtaler, forhandlinger under bordet og pirking i ryggen med “ærlige redskaper”. Business er i beste Vimpelcom-stil, business. Den andre halvdelen forsøker å leke julenisse/robin hood ved å drysse økonomiske bidrag over de fattige men stemmeberettigede medlemmene uder parolen: “Fotball og sirkus til folket!” Hva “den enes brød ..” går til vites ikke.

De av oss som har tatt eller på annen måte deltatt i IKT-Servicefag vet at det et slikt system virkelig trenger når det skal oppgradres er en plan! Vi er jo allerede godt i gang med situasjonsbeskrivelsen, men målet da? Hvor skal FIFA hen? FIFA har jo til og med klart å forsure sitt forhold til Coca-Cola, nesten bedre enn Pepsi kunne klart om de prøvde. Et naturlig mål for en slik organisasjon må jo være å bli godt likt av sin hovedsponsor igjen og like godt likt av publikum som Coca-Cola er. Et stor visjon, men store (korpulente?) systemer bør ha slike.

Så til gjennomføringen: Her henger FIFA vesentlig etter sin sponsor, de har rett og slett ikke fulgt med i timen. Fotball og Coca-Cola oppstod på omtrent samme tid, og begge appelerte til folkefølelser, avhengighet og uforståelige og til dels fraværende regler. Da fotballen ble introdusert i Bergen ved den første fotballkamp i Norge kan vi i den tidens aviser lese at publikum tok helt av i ekstase, men forstod fint lite: “Det gikk vist mange som os ved Overværet av de engelske Officerers
Footbal-Match paa Nygaardstangen, at Spillets Gang og Point blev dem en
fuldstendig Gaade.” Etterpå måtte også arrangøren møte i retten “For å ha foranstaltet en Opvisning i Football av Engelsmænd mot entre” uten polititillatelse. Historien videre i Bergen kjenner vi. Spillet bredte om seg, breddeklubber ble stiftet hist og her, SK Brann ble stiftet i 1908, ble på kort tid norges beste fotballklubb og har vært det siden :-)

Hva er så kjernen i dette? Jo, der Coca-Cola allerede for 112 år siden så at avhengigheten var skapt og publikum var på kroken slik at de kunne ta bort Coca fra produktet, så har fotballen gått andre veien. FIFA ble stiftet bare 7 måneder senere med det formål å bygge et verdensomspennende kartell for distribusjon av fotball til folket.

Mitt råd til FIFA blir da å ta lærdom av Coca-Cola, 112 år senere er fortsatt ikke for sent: Vask ut de ulovlige elementene og bli igjen spiselig for deres hovedsponsor. Lokk publikum med kvalitet i stedet for avhengighet og kjør rundt som ekte julenisser med gaver i beste Coca-Cola-stil. Gi fotballsko, baller og baner til alle de snille barna i verden i stedet for nye forlystelser til Sepp og hans “vise menn”.

Risikoanalysen hopper jeg, av hensyn til leserne, over i denne omgang, men til de som ønsker å få den med seg sier jeg: Følg med, følg med! :-)

– Alexander, Nøttegeneral

Dagens premie

Norton Security Premium gir deg full beskyttelse og sikkerhetskopiering. Du får beskyttelse for opp til 10 PC’er, Mac, Android- og Ios-enheter

Norton_by_symantec

Dagens julenøtt – 13. desember 2015

Å holde kontroll på dager, datoer og årstall kan begynne å bli et slit. Enkelte dager hender det vår redaktør Martin våkner opp og spør om det er søndag eller juli. Vår produktleder har et mye tilsvarende problem, bare med tidssoner og flyplasser.

Utsnitt fra en samtale mellom ITpros produktleder, en av hans kolleger og en leverandør tidligere i høst utspilte seg som følgende: “Every now and then I can hear Alex and/or myself saying “Well, yes, no problem!”, a habit that tends to make things complicated from time to time”.

P.S. vår produktleder reiste til Tenerife i dag. Du finner ham trolig på Hard Rock til uken. Julenøttene? De overlot han til Martin i sitt fravær. Sniken!

 Når ringes julen inn i år?

Bruk kommentarfeltet nedenfor for å besvare dagens nøtt.

Kommentarer