Unngå at Windows 10 blir lastet ned

Windows 10 blir lastet ned til din datamaskin enten du vil det eller ei - men vi viser deg hvordan du kan unngå dette.

Windows 10 har vært en stor suksess for Microsoft, og er ikke langt unna 100 milioner oppgraderinger. Foruten alle de nye funksjonene, er nok den største pådriveren det faktum at man kan oppgradere til Windows 10 gratis om man bruker Windows 7 eller Windows 8.1.

Å oppgradere til Windows 10 er en ganske enkel prosess, det er bare å klikke på “Get Windows 10” fra systemfeltet for å reservere en kopi. Når systemet er lastet ned, er du kun et par klikk unna en oppgradering til Windows 10.

Laster ned Windows 10 uansett

Men, det er fremdeles mange som av ulike årsaker ønsker å fortsette å bruke Windows 7 eller Windows 8.1, og dermed ikke ønsker å oppgradere til Windows 10. Microsoft laster uansett ned Windows 10 til din datamaskin.

For de som kun vil utsette oppgraderingen, er kanskje ikke dette et problem. Men for de som ikke har noen planer om å oppgradere, eller har begrenset med lagringsplass, kan dette være et stort problem. Nedlastingen av Windows 10 kan bestå av opp til 6GB med data.

Derfor viser vi deg i denne guiden hvordan du kan unngå at Windows Update laster ned oppgraderingsfilene for Windows 10, og hvordan du kan få tilbake den brukte lagringsplassen.

windows10_newfeature_1

Sjekk om Windows 10 allerede er lastet ned

Det først du må se etter, er om oppgraderingsfilene allerede er lastet ned på din datamaskin. For å gjøre det må vi se om mappen $Windows.~BT finnes på harddisken.

 1. Dette er en skjult mappe, så først må du åpne filutforskeren (f.eks Min datamaskin) og klikke på Visning og deretter huke av for å vise Skjulte elementer
 2. Gå til C:/-disken (der du har Windows installert), og se om du finner $Windows.~BT-mappen. Om den er lastet ned, vil du kunne se at mappen tar opp mellom 3-6GB med lagringsplass.

  Her blir oppgraderingsfilene til Windows 10 lastet ned.
  Her blir oppgraderingsfilene til Windows 10 lastet ned.

Stopp Windows Update å laste ned Windows 10 uten godkjenning

For å stoppe nedlasting av Windows 10, må du blokkere noen oppdateringer, og fremgangsmåten er noe forskjellig på Windows 7 og Windows 8.1.

 1. Åpne Kontrollpanel og gå til Programmer og funksjoner
 2. Fra venstremenyen velger du Vis installerte oppdateringer
 3. Om du bruker Windows 8.1 se etter oppdateringene KB3035583 og KB2976978. Om du bruker Windows 7 SP1, se etter KB3035583, KB2952664 og KB3021917.
 4. Høyreklikk på nevnte oppdateringer og velg Avinstaller.
 5. Om du blir bedt om å restarte maskinen, velg Senere og fortsett avinstalleringen av alle nevnte oppdateringer.
 6. Restart din datamaskin.

windows_uninstall_kbupdate

 

Nå som oppdateringene er avinstallert fra systemet, må vi fortelle Windows Update at vi ikke skal installere disse på nytt i fremtiden.

 1. Åpne Kontrollpanel, gå til Windows Update og klikk på “Check for updates”.
 2. Fra venstrepanelet, klikk på “Viktige” for å vise disse
 3. Avhengig av din Windowsversjon, se etter oppdateringene tidligere nevnt. Høyreklikk på disse, og klikk “Hide update”. Dette vil gjøre at Windows Update ikke vil laste ned disse oppdateringene på nytt.
  windows_block_kbupdate

Få tilbake lagringsplassen

For å fjerne $Windows.~BT-mappen og få tilbake opp til 6GB med lagringsplass, gjør vi følgende:

 1. Åpne Ledetekst (CMD) og skriv inn cleanmgr /sageset:11 og trykke Enter. Dette vil åpne Diskoppryddingsverktøyet
 2. Klikk på “Rydd opp i systemfiler
 3. Velg Temporary Windows installation files
 4. Klikk OK.

Det er viktig å merke seg at dersom du ønsker å installere Windows 10, må du gå til Kontrollpanel > Windows Update > Restore hidden updates for å få mulighet til å laste ned oppdateringene og installere Windows 10 på ditt system.

Kommentarer