Overføringshastigheten til BitTorrent Sync knuser Dropbox, Google og OneDrive

Kampen er ikke akkurat rettferdig, men det bekrefter det vi allerede vet: Peer-to-peer-fildeling er mye raskere enn skybasert synkronisering.

Når du kun har behov for å dele hverdagslige filer mellom enhetene dine, er skybaserte tjenester fantastiske. Men når du har behov for rask overføring av store filer mellom PC-er, nettbrett og smarttelefoner, er det vanskelig å slå hastigheten til skyfri overføring. BitTorrent Inc. sier de har klare tall som viser hvor rask deres Peer-to-peer synkroniseringsprogram virkelig er.

Testene til firmaet bak Sync (og det nyere Bleep messaging service) viser at BitTorrent Sync overfører filer opp til 16 ganger raskere enn synkronisering med skytjenester som Dropbox, Google Drive og OneDrive. Dette bekrefter i grunn bare det vi vet fra før – at det er vanskelig å kjempe imot hastighetene til p2p-teknologi. Ulempen er naturligvis at ettersom dette er en skyfri tjeneste, kan man ikke frigjøre lagringsplass på harddisken ved å flytte filer til skyen.

Så, hvor mye raskere var BitTorrent Sync?

Selskapet sier at de var åtte ganger raskere enn Google Drive, 11 ganger raskere enn OneDrive og 16 ganger raskere enn Dropbox. De testet alle tjenestene ved å synkronisere en MP4-video på 1,36GB mellom to PCer. Overføringen tok 41 sekunder med Sync, 11 minutter og 24
sekunder med Dropbox, 7:39 med OneDrive og 6:01 med Google Drive. De brukte to MacBook Pro med Wi-Fi skrudd av for å sikre at overføringen gikk gjennom nettverkskabler via et nettverk på 1Gbps opp/ned.

Det handler ikke bare om hastighet

Skytjenester er ikke nødvendigvis laget for høye hastigheter, spesielt ikke når det kommer til store filer. Flere av de store tjenestene begrenser opplastingshastigheten for å kontrollere hvor mye båndbredde som blir slukt opp av deres brukere. Peer-to-peer nettverksteknologi derimot handler utelukkende om å flytte filer raskest mulig. Den typiske Sync-brukeren overfører også filer mellom enheter i samme nettverk, som betyr at overføringshastigheten kun er begrenset av hastigheten på det lokale nettverket. Det ser ut til at BitTorrent sine tester er basert på lokal filoverføring for Sync, ikke eksternt. Det ville vært interessant å se hvor mye påvirkning dette ville hatt i forhold til andre skytjenester som, per definisjon, lagrer filene på et utenforliggende område.