DDoS-angrep blir kortere og mer intense

Når servere blir bombardert med informasjon fra flere hold for å bli overbelastet, er det vanligvis DDoS-angrep (Distributed Denial of Service) som står bak

En ny rapport fra Symantec viser at angrepene blir kortere og mer intense, noe som kan føre til betydelige problemer for mange bedrifter.

I tillegg til motivene bak og hvordan bedrifter kan beskytte seg for å redusere effekten av angrepene, viser rapporten at de fem mest sårbare sektorene er spillbransjen og media-industrien, etterfulgt av offentlig sektor, telekommunikasjon og finansielle tjenester. I tider med politisk krise, er ofte regjeringen et mål for DDoS-angrep.

Andre ting som er verd å bemerke seg fra rapporten er:

– Forsterkningsangrep ved hjelp av DNS-servere( Domain Name Server) øket med 183% mellom Januar og August i 2014
– Tjenester for å utføre DDoS-angrep mot et mål, kan koste så lite som 5$, tilsvarende 30 kr
– I 2014 oppnådde DDoS-angrep over 400Gbps mens i 2013 var tallet 300Gbps
– De fleste angrep har sitt opphav fra India (24%), USA (17%) og Singapore (8,7%).
– Selv om det ikke er utbredt nå, så er det sannsynlig å regne med en økning av DDoS-angrep som kommer fra mobile enheter i fremtiden.

DDoS-angrep er jo ikke noe problem så lenge man ikke blir utsatt for det, mener Per Hellquist, sikkerhetsekspert i Symantec Sverige. Å redusere angrepene er ikke lett, men det går an å redusere virkningen ved å følge Symantecs tips, fortsetter Per:

  1. Ha en hendelsesplan klar og sørg for å vite hvem du skal ringe hvis uhellet er ute.
  2. Sørg alltid for at serverne er riktig konfigurert
  3. Bygg inn skalerbarhet og fleksibilitet i flere lag for eksempel ved hjelp av å ha flere eksterne nettverksleverandører.

 Mer om dette kan leses hos Symantec –her–