Plastc vil samle alle dine kort i ett

Hvor mye teknologi kan man plassere på et 0,8 millimeter tykt kredittkort? Plastc kan samle opp mot 20 ulike betalingskort på ett enkelt kort.

Plastc vil gjøre betaling enklere, ved å ta alle dine kredittkort, debetkort, lojalitets- og bonuskort og mye mer inn i ett enkelt kort. Kortet er åpent for forhåndsbestilling og er klar for markedet sommeren 2015. En egen touchskjerm med elektronisk blekk lar deg velge hvilket kort du vil bruke, og chip-teknologi og PIN-autorisering gjør kortet sikkert å bruke.

De ulike kortene kan lastes inn på Plastc-kortet gjennom en smarttelefon-app, som i tillegg fungerer som en sikkerhetsmekaniske for kortet. Hvis du glemmer eller mister kortet et sted, for eksempel på kaféen eller på bussen, vil appen gi deg et umiddelbart varsel. Dersom du faktisk har mistet kortet, kan innholdet på kortet automatisk slettet, og kortet låses. Får du kortet tilbake, kan det synkroniseres opp mot smarttelefonappen for å gjenopprette innholdet.

EMV-chip

Blant teknologien som er dyttet inn i kortet finner vi near-field communications (NFC), RFID (Radio Frequency Identification og QR-kodegenerator, i tillegg til en programmerbar magnetisk stripe på baksiden.

Men trolig det viktigste kortet har støtte for er EMV. Europay, Mastercard og Visa. EMV er chip- og pin-teknologi som brukes til å gjøre betalingsfunksjonen sikrere. I Norge og de fleste andre land i Europa har denne teknologien vært i bruk lenge, og samtlige betalingekort som utstedes her i landet er med chip. I USA er ikke teknologien kommet like langt, men skal rulles ut i storstilt skala innen oktober 2015.

Mangelen på EMV-støtte har vært det største negative for andre lignende kort som har blitt lansert, som Coin og LoopPay. Sistnevnte har nettop begynt å levere sine programmerbare produkter, blant annet betaling ved hjelp av mobiltelefon og NFC, mens Coin har nylig utsatt sin kommersielle produktlansering til neste vår. Ingen av de har støtte for EMV, og vil trolig havne sist i rekken når Plastc lanserer sitt kort med EMV-støtte.

Plastc-kortet har lagt seg på et prisnivå høyere enn sine konkurrenter, på $155 (rundt 1000 norske kroner), til sammenligning for Coins som ligger på $100. Men med tanke på fordelene Plastc-kortet har i forhold til Coins, er det trolig vel brukte penger om du tenker på å skaffe et slikt kort.

Plastc
Plastc-grunnleggere Ryan Marquis og Mark Stubbs

Elektronisk blekk

Plastc-kortet har et eget display som bruker såkalt elektronisk blekk for å vise frem informasjon fra kortet, eksempelvis din signatur, bilde eller annen informasjon for å kunne verifisere brukeren.

I tillegg kan skjermen vise strekkoder og QR-koder fra lojalitetskort som butikkene kan scanne i kassen. I følge en av grunnleggerne av Plastc-kortet, Mark Stubbs, er batteriet på kortet laget til å vare i 30 dager, men kan enkelt lades opp ved hjelp av den inkluderte trådløse ladehub.

Se video som viser kortet i bruk: