Norsk, sikker skylagring for bedrifter fra Norman

Sikkerhetsselskapet Norman lanserer i disse dager Norman SecureBox, som er en ny norsk tjeneste for fillagring i skyen rettet mot bedrifter.

Svært mange bedrifter opplever at ansatte tar bedriftsdokumenter ut på usikre skytjenester. Undersøkelser viser at 71 prosent av de ansatte ikke bryr seg om bedriftenes retningslinjer.

I flere år har ansatte brukt sine egne bærbare og stasjonære datamaskiner, mobiltelefoner, smarttelefoner og nettbrett i jobbsammenheng. Trenden er klar, og ansatte ønsker å benytte sine egne enheter i større grad – hvor som helst, og når som helst.

I det stadig mer mobile miljøet, blir stadig både bedriftene, etatene og staten utfordret til å finne gode løsninger som kobler de ansattes enheter opp mot bedriften.

Les også: Smarttelefoner og nettbrett – en risikosport for bedriftene?

Bedriftene bør ikke omfavne “Bring Your Own Device”-trenden (BYOD) ukritisk, men legge til rette for en kontrollert innføring. Da gir man medarbeiderne mulighet til å jobbe effektivt og dele informasjon via mobile enheter, samtidig som at det skjer på en sikker måte.

Bedriften må ha kontrollen

En skylagringstjeneste som bedriften enkelt kan administrere, som både er sikkert og delbart er nødvendig. Om ikke bedriften har dette på plass, vil de ansatte ty til usikre løsninger på egenhånd, og sensitive dokumenter kan i verste fall komme på avveie.

Norske Norman har lansert tjenesten SecureBox, hvor ansatte på en enkel og sikker måte kan dele og sikkerkopiere filer og mapper, samt synkronisere mot mobile enheter.

Arne Uppheim, Norman Safeground

I en verden hvor informasjon deles mer og mer med andre og tilgjengeliggjøres på flere og flere enheter, er det et sterkt behov for sikring.

Arne Uppheim, produktdirektør i Norman Safeground

Dataene som lagres i Norman Securebox lagres på servere i Norge, fordelt på to fysisk adskilte og sikre datasentre med full redundans. Selv om det ene datasenteret skulle bli slått ut av brann eller lignende, vil ikke brukerne merke noe.

256-bits kryptering

Tjenesten oppretter et eget område på brukernes harddisk som kalles “Vault”, eller “hvelvet” på norsk. Alle filer som lagres i mappen, beskyttes med 256-bits kryptering (AES-256). Når Securebox-applikasjonen lukkes, blir mappen usynlig og umulig å aksessere for uvedkommende. Filer flyttes til å fra mappen ved hjelp av dra-og-slipp-metoden, og blir umiddelbart kryptert, sikkerhetskopiert i skyen, og om ønskelig; tilgjengelig for deling med andre.

Data som lagres i Securebox-skyen, eies av bedriften – og administrator har både tilgang til å hente ut og slette filer i skyløsningen. I tillegg kan bedriften ha felles samarbeidsmapper.

Med Norman Securebox får bedriften:

  • Online søppelbøtte: Når en fil slettes fra et delt hvelv, slettes filen hos samtlige hvelv-brukere. En online søppelbøtte tar vare på filene, som kan hentes tilbake om ønskelig.
  • Delta Sync: Synkroniseringsprosessen går raskest mulig ved at bare nye eller endrede deler av filinnholdet oppdateres.
  • Ignorer filer: Svært sensitive filer som ligger i hvelvet av sikkerhetsmessige årsaker, kan gis en spesiell ignoreringsfunksjon slik at de ikke kan deles med andre brukere av hvelvet. Den samme funksjonen kan også brukes til å forhindre overføring av store filer når man ikke er tilkoblet internett med bredbåndshastigheter.
  • Online filkontroll: Gjennom en sikker tilkobling, kan brukere administrere hvelvet fra hvilken som helst datamaskin. Opplasting, nedlasting og oppdatering av filer er også mulig via den online filkontrollen.
  • Email2Folder: Hvert eneste hvelv har en unik e-postadresse, slik at brukere kan sende e-post med innhold direkte til hvelvet via sin vanlige e-postklient.

Securebox har mobilstøtte for Android, Windows Phone, Blackberry og Iphone/Ipad, men Theftguard-teknologi. Ved tyveri eller tap av enheter kan brukere og administrator fjernslette filer på enheten, samtidig som dataene ligger trygt lagret i skyen. Mistede enheter kan også spores gjennom Googles karttjeneste.

Kommentarer