Napster prøver seg i kampen mot Spotify

Nå blir Napster med på markedet for musikkstrømming. Klarer de kampen mot konkurrentene?

Musikkprogrammet Napster var et mye omdiskutert program rundt millenniumsskiftet grunnet kritikk om ulovlig distribusjon av musikkfiler. Tjenesten ble som et resultat av dette lagt ned i 2001. Programmet ble igjen tilgjengelig i 2005, denne gangen med et større fokus på lovlig salg av musikk.

Fra klokka 01.01 natt til tirsdag kan Napster benyttes til å lytte til streamet musikk i 14 land, blant annet Norge, Sverige og Danmark, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Rasmus Rex Pedersen fra Roskilde Universitet skriver doktorgrad om musikeres vilkår etter den digitale revolusjon. Han advarer mot flere slike strømmetjenester.

Det er et svært marked å komme inn på. Napster kommer til å være enda en spiller i et marked som det allerede er mange konkurrenter for øyeblikket. Grunnleggende er det nok ikke plass til så mange konkurrerende tjenester hvis alle skal gå rundt og tjene penger.

Musikktjenesten har omtrent 20 millioner sanger, som er omtrent det samme antallet som Spotify og andre rivaler har. Det ser imidlertid ikke ut til at de er i nærheten av å matche Spotify sitt tilbud på Norske artister.

Programmet er tilgjengelig for mobile enheter via Google play og App Store. For bruk på datamaskin benyttes nettleseren som mediaspiller. Dette eliminerer behovet (og muligheten) for å laste ned egen programvare på maskinen før bruk.

Tjenesten kan testes gratis i 30 dager, og deretter lyder et beløp på 99 kroner i måneden.

Kommentarer