PNY PowerPack lover deg ekstra mobiloppladinger på farten. Holder det mål?

PNY lanserte for ikke lenge siden sin PowerPack-serie med mobile ladere. Det er mange situasjoner mobilen ikke holder ut hele dagen, enten det er på grunn av kveldsflyet som er forsinket, eller fordi du er på lang fjelltur med din foretrukne trenings-app som gjerne trives best med både GPS og nettforbindelse.

PNY lanserte tre mobile batterier, og dette er en test av veslebroren. Den er på 2600 mAh, og skal grovt regnet gi én ekstra ladning på batteriet til din mobiltelefon eller lignende. Den kan generelt ikke brukes til nettbrett, fordi den kun har en USB-utgang på 1 A, mens nettbrett gjerne trives best med 2.1 A. Da må du opp på en av de to større modellene fra PNY.

Lett å bruke

Sjelden har jeg sett et produkt som er enklere å bruke. Forsiden har et LCD-display som viser gjenværende batterikapasitet. På den ene siden finner man to USB-kontakter: En av vanlig størrelse, og en micro-USB.

Når du vil lade noe fra PowerPack kobler du det bare til den store USB-kontakten og slår på produktet med knappen ved displayet, og prosentene blir på magisk vis overført fra displayet til hva du enn har tilkoblet.

Når du vil lade opp selve PowerPack igjen kobler du den til en vegglader PC med micro-USB-kontakten og venter noen timer. Det følger også med en 50 cm USB-kabel som du kan bruke til å lade både andre enheter og selve PowerPack. Når den til og med kommer mer eller mindre ferdig oppladet (mer om dette straks), er den med andre ord klar til bruk straks du kjøper den.

Superportabel

Produktet er ikke fryktelig mye lengre enn pekefingeren min, og bare litt tykkere. Nå har jeg riktignok relativt store fingre, men PowerPack 2600 kan du fint ta med deg i de aller fleste lommer, og med sine 75 gram er ikke vekten noe du kommer til å plages nevneverdig av heller.

Kapasitet

Vi testet produktet med en Samsung Galaxy S3, og noe tap må man naturligvis regne med – når Galaxy S3 med sine 2100 mAh er godt utladet, klarer PowerPack med sine 2600 mAh nesten å lade den helt opp igjen, når telefonen ikke er i aktiv bruk.

Når den er i bruk må man naturligvis regne med litt mer svinn. Den ser med andre ord ut til å holde noenlunde det den lover. Om du slår den på straks du har kjøpt den viser den 100 % på displayet. Min ble likevel usedvanlig raskt utladd den første gangen, så jeg antar at displayet her har vist feil. Dette er grunnen til noe trekk i karakteren her.

Det skal nevnes at produktet ikke ble testet før etter en måned tid, men displayet burde likevel vist riktig batterikapasitet slik at jeg hadde ladet den helt opp før vi tok den med på tur.

Konklusjon

PNY PowerPack 2600 holder den den lover, og det er ikke til å komme unna at dette er et nyttig produkt å ha med seg på farten. Designet gjør at du neppe merker at den er der, og til en edruelig veiledende pris på 230 kr er dette ikke noe dumt kjøp. Anbefales!

Vår vurdering

100 /100 poeng
Brukervennlighet
100
Funksjonalitet
100
Kapasitet
90
Totalt
100