Panasonic med lett Windows 8-flipover til bedriftsmarkedet

Toughbook CF-AX2 appellerer til folk på farten.

Panasonic avduket nylig det de hevder er verdens letteste Ultrabook: Toughbook CF-AX2. Maskinen er sertifisert for Windows 8 Pro, og med en vekt på 1,15 kg, tykkelse på 18 mm og flipover-design kan den brukes både som bærbar og nettbrett. Den passer derfor godt for alt fra selgere til ledere på farten, ligger an til å kunne levere en god opplevelse med operativsystemet.

Batteriet har åtte timers levetid, og kan byttes mens maskinen er i bruk. Som navnet tilsier er Toughbook CF-AX2 laget for å tåle støt og riper, herunder fall fra 76 cm og 100 kg press på skjermen. Skjermen er på 11,6″ med et sideforhold på 16:9, støtter ti punks multitouch, er antirefleksbehandlet og har dessuten «diverse sensorer», hva nå enn det måtte bety.

Maskinen er drevet framover av 1.8 GHz Intel Core i5-3427U, og kommer med 4 GB RAM og 128 GB SSD. Vi finner det meste av tilkoblinger man trenger i bedriftsmarkedet, inkludert VGA, HDMI, to USB 3.0-porter, LAN og SDXC-kortleser. I tillegg til selvfølgelige Wi-Fi og Bluetooth 4.0 kan man også få en 3G-modul som tilleggsutstyr.

Som et produkt rettet mot bedriftsmarkedet er også sikkerhet viktig, og den kan utstyres med smartkortleser og Intel Anti Theft- eller Computrace-løsninger. vPro er inkludert.

Panasonic Toughbook CF-AX2 er tilgjengelig i Norge i februar, og kan kjøpes hos offisielle Panasonic-forhandlere, Premium-partnere og registrerte partnere til en veiledende pris av 1800 EUR + mva. for standardmodellen.

Kommentarer