11. julenøtt 2012

Desember er en måned jeg ikke ser så mye til – annet enn de fire millioner pikslene jeg har på de to PC- skjermene mine til sammen. Heldigvis, så har vi julenøttene!

Gårsdagens nøttknekker

Selv om mange tror at vi elsker å lure våre lesere med disse kreative julenøttene, er altså ikke dette tilfelle – selv om r2d290 mer enn gjerne føler dette. Hvordan Haal har observert at luftboblene har etset hull i lommeboken til far må være et mindre hyggelig syn på en ellers hyggelig julekveld. Retusj mener det er noe så enkelt som vann, Humbå utdyper begrunnelsen, men konkluderer også med at det er vann. Som forargret skattesnyter selv sier – det er til å bli forundret over at ikke dette er allmenn kunnskap i vår lesermasse. Vi er tross alt kanalen for de usannsynlige julenøttene.

En real overraskelse er et godt stikkord fra Kvothe og mindre overrasket blir jeg ikke av å lese svaret fra Renate :). Makan til bruk av reinsdyrprump. Atter blir en dag piratentim å knekke en nøtt – nesten. Hver boble er unik. Vi venter i spenning til det knaser i de tusen hjem! At AdrianR skal miste jobben i disse nedgangstider er intet å spøke med, og kjemikeren babajaga og b2~kommer med en enkel lab-oppgave og husvask til naboen. Så starter herligheten og er det noe som ikke blir lett – så er det å motstå både piratentim, Mendelejev og Azathoth stort lengre. Her er det humor- knegg og kreativitet på høyt nivå. Dette er mennesker som ville gjort det stort i den store nøtteskolens universitet – univeritas. Newfarm frar en super oneliner.

Nei vet dere, det ser ut til at innholdet i denne dampen forblir en hemmelighet, dypt bevart i Martin Aleksander sin kokkelue på hans arbeidsplass (som også er en hemmelig lokasjon). Som de sier i «The julekalender» – maybe we kan use this in another julenøtt. Vinneren av dagens julenøtt var den som innså galskapen først – vi gratulerer Jarjo med det mest julete svaret av dem alle. Nammenam og nytelse!

Nå har jeg faktisk 2 hele kasser med Hansa julebrus som stadig blir lettere, disse flaskene med dette fantastiske, fantasifulle, røde, sukker innholdige namme nammet, er, som seg hør og bør, kalde… kunne ikke i mine villeste fantasier tenkt meg å koke julebrus.
det er jo galskap å bare tenke tanken

men siden spørsmålet nå en gang er som det er, får jeg vel svare luft og damp.. men… koke julebrus?
Må være i selve produksjonen av julebrus dere mener.. man kan da ikke koke julebrus etter at den er servert hjem.. da skal den være nærmest is.. nesten så kald at det kjennes ut som om fortennene er på vei til å knuses av den vidunderlige saften som fyller opp munnen og lar smaksløkene sende forbløffende signaler til hjernen om hvor god denne drikken er.. og hjernen besvarer med ett enkelt ord… MER.
Som alltid er det hjernen som bestemmer over en hver handling man gjør, det den ber om, det gjør man.. så da tar man enda en ny munnfull og får nok igjen beskjed om mer.. og sånn går det til kassene er tomme og julen er over.

galne folk altså.. spørre om kokende julebrus. minner meg mer om gale forskere enn noe annet. :)

Jeg rusler nå stille til sengs og etterlater meg denne artige saken om julebrus fra ikkepedia.org

http://ikkepedia.org/wiki/Julebrus.

God jul

– Alexander

Dagens julenøtt – 11. desember 2012

Vi nærmer oss halvveis i julekosen. Noen ville kremtet høylytt og spurt om jeg forvekslet det med julekaoset, men Martin ber meg korrigere det til Julenøttene. Med jevne mellomrom dukker det opp noen kreative artikler i diverse tabloider. Jeg tenker ikke nødvendigvis på skremselspropagandaen om hvilke faretegn du må se etter for hjerteløshet eller hvordan du sikrer deg mot en nitrist alderdom med den feteste pensjonen.
Her går vi tabloidene rett i strupen – Dette må du gjøre før du parkerer tøflene. Javel?

Hva kunne du tenke deg å gjøre før julen er over?