Microsofts Security Essentials mistet sertifisering

Gratisalternativet Security Essentials fra Microsoft bestod ikke de nyeste antivirustestene, og mister sin sertifisering.

Det er sikkerhetsfirmaet AV-Test som kontinuerlig tester 24 sikkerhetsprodukter beregnet på hjemmebrukere. Programmene blir testet med standardinnstillinger, med siste tilgjengelig programversjon. Programmene har tilgang til å laste ned siste virusdefinisjoner fra nett når som helst. Testene blir utført på en realistisk måte, og opp mot dagligdagse trusler.

Siste undersøkelser som ble gjort i september og oktober, viser at Microsoft Security Essentials er det eneste gratis-alternativet som ikke bestod testene, og vil dermed ikke motta sertifisering denne gangen. I følge AV-Test, har alle de andre alternativene, inkludert gratisprogrammene AVG og Avast bestått testene.

Microsofts antivirusprogram hadde kun en oppdagelsesprosent på 69% i september, og 64% i oktober på 0-dags malwareangrep, inkluder web- og eposttrusler. Gjennomsnittlig oppdagelsesprosent ligger på 89% – så Security Essentials var ikke engang i nærheten av å kunne måle seg med de øvrige produktene på markedet på dette punktet.

 

Se alle resultatene til de testede produktene hos AV-Test.org.