Det finnes en rekke DAB-radioer på markedet og mange har noenlunde samme menystyring og form.

REVO har kommet med en modell hvor man bruker en fargeskjerm til å navigere med, designen er annerledes og lyden er god. Vi har hatt Revo Pixis DAB-radio inne til test.

Takk til TT Micro som har sendt oss produktet til test.

Design

Revo Pixis skiller seg ut på flere punkter. For det første har den en utforming som er skrå og tilbakelent. Den er minimalistisk utstyrt, men den er allikevel avansert.

I front finner vi et stort volum-hjul som gir en god opplevelse og gjør det lett å justere volumet. Endelig slipper man + og – knapp eller et lite volum-hjul. En av/på knapp er plassert under skjermen og til slutt en stor 3,5” touch-fargeskjerm som brukes til navigering.

På toppen har vi høyttaleren og bak sitter antenne, bassport, strømtilkobling, 3,5mm mini-jack for høretelefoner og en USB-port som brukes til oppdatering av software.

Den leveres i fargene matt svart eller matt hvit. Vi har fått matt hvit til test, og finishen er ikke på topp, men helt grei.

Oppsett

Revo Pixis er svært enkel i bruk. Sett inn strømadapteren, slå den på og velg mellom DAB eller FM. Velger man FM, får man en digital slider/pil man kan ”dra” med fingeren for å velge frekvens. Man har også mulighet for å bruke piltaster på skjermen eller gjøre automatisk søk. Kanaler kan også legges til en favorittliste.

Velger man DAB, gjør den automatisk et søk første gang og lagrer kanalene i en liste. Her kan man i etterkant velge å legge de kanalene man vil i en favorittliste og man kan sortere kanalene slik man vil ved å holde fingeren på kanalen og vente i 2 sekunder. Da kan man flytte eller slette kanalen fra favorittlisten. Enkelt og genialt.

Selve hovedbildet man får når man lytter til en kanal, er oversiktlig og enkelt. Dersom bilde støttes av kanalen, lastes dette automatisk ned og vises. Man ser hvilken kanal man hører på, samt kort info om programmet eller hva som kommer i neste program, alt etter hva kanalen sender. Eneste vi savner er info om det sendes via DAB eller DAB+, men det har liten praktisk betydning.

Man har egne valg i ulike deler av menyen, og denne tilpasser seg etter hva som trengs.

Funksjoner

Radioen har en rekke funksjoner og alle er like enkle å bruke. Den støtter som nevnt bilder og slideshow som kanalen eventuelt sender og dette dukker automatisk opp over hele skjermen etter noen sekunder uten berøring. De fleste kanaler bruker kun statisk bilde, men P4 kjører slideshow med reklame osv. Fiffig og praktisk.

I hovedmenyen hvor man kan velge mellom DAB eller FM kan man også velge vekkerklokke og automatisk avslag. Sistnevnte er kjekt hvis du vil høre på radio i f.eks. 15 min etter du har lagt deg, så slår den seg av etter innstilt tid.

Det finnes også et valg som heter Settings og her har man en rekke innstillinger av klokke, dag/dato, bass og diskant osv.

Uansett hvor man er i menyen, er de selvforklarende og enkle å forstå. Man blir fort vant til å bruke en slik måte å navigere på og er man vant til det, blir alt annet gammeldags. Eneste minuset kan være at den har høy terskel i bruk for svaksynte eller eldre hvor enkle, store og manuelle knapper ville vært bedre. For de fleste andre, er det en glede å bruke.

Spesifikasjoner

  • Bånd: DAB, DAB+ og FM med RDS
  • Skjerm: 3,5” TFT touch-fargeskjerm
  • Tilkoblinger: 3,5mm mini-jack høretelefon-utgang
  • Lyd: 2,75” høyttaler med 3 W klasse-D forsterker
  • Kontroll: Touch-skjerm, av/på-bryter og volum-hjul
  • Strøm: Leveres med UK, Euro og USA-kontakt
  • Dimensjoner: 155mm(H) x 160mm(B) x 125mm (D)

Lydopplevelse

En radio, skal jo ikke bare være lett å bruke og pen å se på, men god lyd er noe de fleste av oss foretrekker. En radio på denne størrelsen har jo i utgangspunktet en begrensning av lydtrykk, så tatt i betraktning av at det er en bord-radio, ble vi positivt overrasket første gang vi skrudde den på.

Det første som slo oss er en relativt fyldig lyd og til radio å være, god diskant.

Diskant og komprimert lyd
Siden man kan justere både bass og diskant, foretrakk vi noen ganger å dempe diskanten som fra fabrikk er justert opp noen hakk. Det er rett og slett DAB-formatets begrensning med tanke på komprimering, som gjør at noen sendinger kan låte litt hardt og forvrengt i diskantområdet. Dette er jo et fenomen vi kjenner fra tiden man komprimerte musikk til MP3 med så høy som mulig komprimering (lav bitrate) for å få flest mulig sanger på minst mulig plass. En komprimert lydfil, låter rett og slett litt slitsomt, spesielt i diskantområdet. Dette varierer fra de ulike kanalene.

Når det er sagt, synes vi radioen totalt sett gjengir god lyd. Stemmer kommer godt frem og lyden fremstår som klar og lett å oppfatte. Den har også blitt fremvist for undertegnedes foreldre, for å høre hva den eldre garde synes om lyden og de ble svært begeistret. De synes den var tydelig, med godt volum og bedre enn deres egen radio av et annet svært kjent radio-merke.

Skjermen er responsiv og lyssterk, noe som gir en meget god brukeropplevelse. Alle valg i menyen ligger også et trykk eller to unna og det er lett å finne frem. Vi skulle gjerne sett mulighet for fjernkontroll og batteridrift. Vi mistenker at Revo mener skjermen setter en stopper for batteridrift, men vi har målt strømforbruket og takket være en effektiv klasse-D forsterkermodul, ligger forbruket lavere enn andre DAB-radioer vi har testet med batteridrift. Vi håper derfor Revo vil komme med en oppgradert utgave, som gir denne muligheten og heller en mulighet for å senke lysstyrken under batteridrift.

Les også: Multimedia-radio fra TT Micro

Konklusjon

Revo har virkelig lykkes med denne radioen.

Annerledes design, en stor og god fargeskjerm og et stort volum-hjul gir en flott brukeropplevelse. Vi vil tro alle bortsett fra muligens svaksynte og eldre, vil like denne måten å bruke en radio på. Den glir inn i rekken av enheter som nettbrett, mobiltelefon, kamera osv. hvor det brukes fargeskjerm med touch.

God lyd og funksjoner som vekkerklokke og innsovningstimer, setter prikken over den berømte i’en.  Alt annet blir rett og slett litt kjedelig.

Hadde den hatt mulighet for batteridrift og fjernkontroll, hadde det blitt vanskelig å gjøre det stort bedre når man tar størrelse og pris med i betraktning.

Vår vurdering

90 /100 poeng
Design
90
Oppsett
90
Funksjoner
90
Lydopplevelse
80
Totalt
90