Creative Tactic 3d Wrath

En av våre lesere har testet et trådløst headesett fra Creative, som gir både god lyd og bass.

Boksen inneholdt ikke noen drivere, men en lapp som fortalte at: «driverne finner du på hjemmesiden til Creative.» Dette var noe uvant, men et bra tiltak som fører til at alle har de nyeste driverene.

Plugger du USB-lydkortet til en Windows-maskin får du automatisk alle grunnfunksjonene.

Ønsker du hele pakken med alle innstillingene, må driverpakken fra Creative legges inn.

Når du plugger lydkortet til en MAC installeres ikke grunnfunksjonene automatisk.  Driverpakken må derfor legges inn for at det skal komme lyd.

Når headsettet slås på er det kontakt med en gang. Man slipper å vente på oppkobling da dette skjer lenge før man har satt head-settet på hodet. Softwaren til Creative er oversiktlig og lett å finne fram til funksjoner i.

Hvis du bruker head-settet på flere maskiner, kan profilen med innstillingene lagres og eksporteres til en annen maskin, slik at de lett kan brukes på den også.

Les også: TEST: Creative Sound Blaster Recon 3D Omega

Som sin ”storebror”, Recon 3D omega wireless, har head-settet egne funksjoner for mikrofonen (Voice fx), som gjør at man kan vrenge og endre på stemmen sin etter ønske.

Head-settet er behagelig å ha på hodet. Det er plass til ørene, så det eneste du merker ved bruk over tid er at ørene blir litt klamme.

Sammenligning med Recon 3D omega wireless:

  •  Mindre intens lyd på ”lite batteri-varselet”
  • Blir mindre varm rundt ørene
  • Sitter fastere på mindre hodet

Surround-effekten er god når filer har flere lydspor. Oppskalering fra 2-kanals lyd til 7.1 er ikke dårlig, men kan føles litt slepent når en hører på musikk.

Bassen er god, men savner litt mer dybde i noen musikktyper. Du kan hive på den masse av dagens dunk-dunk-musikk og merker ikke noe som kan trekke ned, men kan merkes at head-settet ikke får fram de dype bass tonene. Har man høyt volum blir ikke lyden vrengt eller ”tuklet med”, den er like klar som ved lavere volum, dette er noe jeg absolutt liker!

Head-settet fungerer bra til spill. På de spillene jeg har testet er det ikke noe spesielt negativt å komme med. Spill jeg har testet med er bl.a. CSS, TF2 Starcraft 2, LOL

Hører godt på first person shooter-spill hvor folk er, men storebroren slår den her.
Hvis du ikke er en heavy  first person shooter eller multigamer med xbox og ps3 kan du like gjerne kjøpe dette som også er billigere.

Head-settet har en god batterikapasitet. Laderen har en fin lengde, så det er ikke noe problem å bruke headsettet mens det lader (bare husk å ta det av når du skal i kjøleskapet eller lignende).

USB-recieveren til head-settet har en fin størrelse, og minner om en minnepenn.

Dersom man er uforsiktig, og/eller benytter en bærbar datamaskin kan det være lett for at USB-recieveren blir ødelagt. Savner derfor en liten ledning på den, for å minske risikoen for at den kan knekke.

Med unntak av farge er den utseendemessig svært lik sin ”storebror” Recon omega 3d.

Kommentarer