Adobe oppgraderer – CS6 lanseres

Adobe lanserer i dag en ny serie av CS6-produkter til grafikere, designere og andre som jobber med publisering på print og digitale plattformer.

Den oppgraderte pakken av Adobe CS6 kommer samtidig med Adobes nye Creative Cloud tjeneste (se egen artikkel) og inneholder verktøy som skal forbedrer og forandrer arbeidsprosessen for grafiske designere og andre som jobber med publisering til print, web og mobile enheter. De nye versjonene av Adobe Photoshop CS6, Adobe InDesign CS6 og Adobe Illustrator CS6 har alle blitt kraftigere.

Samtidig lanseres flere helt nye programmer, som blant annet Adobe Muse, hvor man kan skape og publisere HTML5-websider, uten at man behøver å skrive kode. De nye programmene finnes bl.a. i de to programpakkene – Creative Suite 6 Design & Web Premium og Adobe Creative Suite 6 Design Standard.

Kreativ med bildemagi

Photoshop CS6 og Photoshop CS6 Extended har fått ekstra høy yteevne kombinert med kreative verktøy som er nødvendig for å foreta avansert bildebehandling, redigere bevegelig innhold etc. Programvaren gir også mulighet for å utføre automatisk tonejustering, samt bruke forbedrede og mer brukervennlige designverktøy gjennom færre trinn.

En av Photoshop CS6’ mange nye nøkkelfunksjoner er Content-Aware Patch. Denne funksjonen gir brukeren bedre kontroll når man velger og kopierer et område, flytter det og deretter utfyller det tomme området.

  • Mercury Graphics Engine gir økt hastighet og stabilitet samt 64-bit support til både Mac OS og Windows.
  • Vector Layers gir mulighet for å lage strokes og gradient, og man kan nå søke i alle lag.
  • Video Creation inneholder et sett av nye videoverktøy som kan forbedre ethvert videoklipp.
  • Blur Gallery har fått en enkel og ny brukerflate som gjør det enkelt og raskt å skape blur-effekter med tilt-shift etc.

Photoshop CS6 Extended inneholder de samme egenskaper som Photoshop CS6, men i Photoshop Extended er Mercury Graphics Engine også optimert til 3D-bildebehandling. Brukerflaten gir en mer effektiv 3D-arbeidsflyt, og nye 3D-effekter med blant annet refleksjoner og skygger.

Pris og levering:

Adobe Creative Suite 6-produkterne kan forhåndsbestilles nå, og er tilgjengelig innen 30 dager.
Adobe tilbyr 14 individuelle CS6-produkter samt fire suiter:

  • Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium koster 15.240kr
  • Adobe Creative Suite 6 Design Standard til 10.430kr
  • Adobe Creative Suite 6 Production Premium til 15.240kr
  • Adobe Creative Suite 6 Master Collection til 22.460kr.

 

Kommentarer