Kingston DataTraveler HyperX

En minnepinne er ikke bare pris og kapasitet. Stabilitet fysisk konstruksjon og ytelse er vel så viktig som gjerne kryptering og biometrisk lås. Vi har sett på HyperX fra Kingston.

Ytelse og funksjoner:

Hva får man for over to tusen kroner i minnepinne i dag? HyperX satser rått og brutalt på ytelse og kapasitet. Her finner man ikke noe ekstra annet enn en bitteliten sikkerhetssnor som følger med i pakken.  Enheten er ikke utstyrt med integrert krypteringssikkerhet eller biometriske eller numeriske sikkerhetsfunksjoner.

Testoppsett

  • Maskin: ASUS N53SN
  • Prosessor: Intel i7-2670QM
  • Minne: 16 Gb RAM PC-10600
  • Skjermkort: nVidia GEFORCE GT 550M
  • Lagring: Kingston HyperX SSD 120 Gb

Vi begynner med den subjektive følelsen, hvor vi føler det er fint lite eller faktisk intet å utsette på ytelsen.
Kingston DataTraveler HyperX yter så det holder og det å flytte data over minnepinne eller det å installere operativsystemet fra denne enheten er en drøm.

Når vi ser på de syntetiske testresultatene , så ble vi fort overrasket på en noe mer negativ måte.
Ytelsen viser ikke til mer enn halvparten av hva som er spesifisert av Kingston, og er gjengående i samtlige testapplikasjoner – med et lite unntak av ASSSD hvor skriveytelsen forbedres og klarer 70% av spesifisert skriveytelse – noe vi er passe fornøyd med. Etter den subjektive og bruk i virkelighetens verden imponerte stort og dataoverføring gikk radig unna, dog med varierende hastigheter viser de syntetiske testene at enheten lover mer enn den gir.

Hvorfor?

Hva skyldes så dette? Vi kan hos Hardware.no kan se den nøyaktig samme enheten nå hastigheter opp mot 111 mb/s i skrivehastighet og 224 mb/s i lesehastighet. Altså vesentlig bedre enn hva vår redaksjon oppnår. Grunnen til dette blir å finne i forskjellene på kontrolleren.

Vår testmaskin – ASUS N53SN, har denne en av sine fire USB porter oppgradert til USB 3.0, vel og bra. Kontrolleren bak er FL1000 levert av produsenten Fresco- men hvor vår Norske søstermagasins testutstyr benyttet seg av et hovedkort (levert av ASUS) som benytter seg av kontrollere fra NEC.

For å forklare dette nærmere – og for å presentere hvorfor Thunderbolt har en reell sjanse til å utkonkurrere USB standarden – viser vi til følgende test av kontrollere hos Toms Hardware. Her testes en USB 2.0 og fire USB 3.0 kontrollere (dog mot en annen enhet enn minnepinnen du leser om nå).

Her kan man allerede i den første grafen registrere en enorm ytelsesforskjell basert på kontroller og ikke produktet, med det samme resultatet i vår test – minnepinnen overgår hva kontrolleren i maskinen håndterer. Selv om det ikke er spesifisert hva vår kontrolleren håndterer, her refereres det til USB 3.0 og dets maksimale hastighet på inntil 625 Mb/s  (5gbps).

Konklusjon:

At DataTraveler HyperX yter godt over hva en gjennomsnittlig minnepinne gjør er det ingen tvil om. Du får også rikelig med kapasitet, selv om en ekstern harddisk fort ville blitt mer lønnsom. Hvorvidt ytelsen er verd en investering i prisklassen over er heller uvisst – ikke minst når den ikke når helt opp til hva den lover på pakningen uansett grunnen til dette.

Enheten kunne med fordel ha støttet både kryptering eller biometrisk opplåsing. Det ville gjort mye for et produkt i denne størrelsen (logisk og fysisk) og prisklassen.

 Last ned alle testens resultater og råmateriale i vår Portfolio, som også ineholder resultatene fra SiSoft SANDRA

Sider:

Kommentarer