Kingston DataTraveler HyperX

En minnepinne er ikke bare pris og kapasitet. Stabilitet fysisk konstruksjon og ytelse er vel så viktig som gjerne kryptering og biometrisk lås. Vi har sett på HyperX fra Kingston.

Ytelse og funksjoner:

Hva får man for over to tusen kroner i minnepinne i dag? HyperX satser rått og brutalt på ytelse og kapasitet. Her finner man ikke noe ekstra annet enn en bitteliten sikkerhetssnor som følger med i pakken.  Enheten er ikke utstyrt med integrert krypteringssikkerhet eller biometriske eller numeriske sikkerhetsfunksjoner.

Testoppsett

 • Maskin: ASUS N53SN
 • Prosessor: Intel i7-2670QM
 • Minne: 16 Gb RAM PC-10600
 • Skjermkort: nVidia GEFORCE GT 550M
 • Lagring: Kingston HyperX SSD 120 Gb

Vi begynner med den subjektive følelsen, hvor vi føler det er fint lite eller faktisk intet å utsette på ytelsen.
Kingston DataTraveler HyperX yter så det holder og det å flytte data over minnepinne eller det å installere operativsystemet fra denne enheten er en drøm.

Når vi ser på de syntetiske testresultatene , så ble vi fort overrasket på en noe mer negativ måte.
Ytelsen viser ikke til mer enn halvparten av hva som er spesifisert av Kingston, og er gjengående i samtlige testapplikasjoner – med et lite unntak av ASSSD hvor skriveytelsen forbedres og klarer 70% av spesifisert skriveytelse – noe vi er passe fornøyd med. Etter den subjektive og bruk i virkelighetens verden imponerte stort og dataoverføring gikk radig unna, dog med varierende hastigheter viser de syntetiske testene at enheten lover mer enn den gir.

Hvorfor?

Hva skyldes så dette? Vi kan hos Hardware.no kan se den nøyaktig samme enheten nå hastigheter opp mot 111 mb/s i skrivehastighet og 224 mb/s i lesehastighet. Altså vesentlig bedre enn hva vår redaksjon oppnår. Grunnen til dette blir å finne i forskjellene på kontrolleren.

Vår testmaskin – ASUS N53SN, har denne en av sine fire USB porter oppgradert til USB 3.0, vel og bra. Kontrolleren bak er FL1000 levert av produsenten Fresco- men hvor vår Norske søstermagasins testutstyr benyttet seg av et hovedkort (levert av ASUS) som benytter seg av kontrollere fra NEC.

For å forklare dette nærmere – og for å presentere hvorfor Thunderbolt har en reell sjanse til å utkonkurrere USB standarden – viser vi til følgende test av kontrollere hos Toms Hardware. Her testes en USB 2.0 og fire USB 3.0 kontrollere (dog mot en annen enhet enn minnepinnen du leser om nå).

Her kan man allerede i den første grafen registrere en enorm ytelsesforskjell basert på kontroller og ikke produktet, med det samme resultatet i vår test – minnepinnen overgår hva kontrolleren i maskinen håndterer. Selv om det ikke er spesifisert hva vår kontrolleren håndterer, her refereres det til USB 3.0 og dets maksimale hastighet på inntil 625 Mb/s  (5gbps).

Konklusjon:

At DataTraveler HyperX yter godt over hva en gjennomsnittlig minnepinne gjør er det ingen tvil om. Du får også rikelig med kapasitet, selv om en ekstern harddisk fort ville blitt mer lønnsom. Hvorvidt ytelsen er verd en investering i prisklassen over er heller uvisst – ikke minst når den ikke når helt opp til hva den lover på pakningen uansett grunnen til dette.

Enheten kunne med fordel ha støttet både kryptering eller biometrisk opplåsing. Det ville gjort mye for et produkt i denne størrelsen (logisk og fysisk) og prisklassen.

 Last ned alle testens resultater og råmateriale i vår Portfolio, som også ineholder resultatene fra SiSoft SANDRA

Sider:

Kommentarer

 • 2. julenøtt 2015

  Vi kommer ikke julehøytiden utenom god musikk. *jingle bells, jingle bell* Men i dag er vi på jakt etter en spesiell sang.

 • 1. julenøtt 2015

  Endelig er ventetiden over. Vi ønsker velkommen til nok et år med vår storslåtte julenøtteknekkekonkurranse. Vi ser frem til en adventstid sammen med våre...

 • Jodel deler din posisjon

  Jodel-appen lover anonyme meldinger. Er du anonym i 2015, eller er dette et av de største bedragene? Vi har sett nærmere på den tilsynelatende...

 • Siri er en sladrehank

  Enhver person kan bruke Siri til å hente ditt fulle navn, din e-mailadresse, ditt telefonnummer, ditt bilde og lage oppdateringer på din Facebook-vegg –selv...

 • Test: Raumfeld One S

  I jungelen av lydprodukter i alle former og fasonger, finner vi tyske Raumfeld. Med sin minste modell One S, strekker de strikken for hva...

 • Introduksjon til Flask mikrorammeverk

  Mikrorammeverket Flask gir deg de helt grunnleggende verktøyene du trenger for å sette opp en statisk nettside. Vi gir deg en enkel kick start...

 • Test: TP-Link Archer C2600

  Teknologien går videre og nå har vi testet TP-Link sin nyeste router med maks-hastighet på svimlende 2600Mb/s.

 • Er Windows Defender tilstrekkelig i Windows 10?

  Windows Defender er den innebygde malware- og antivirusbeskyttelsen i Windows 10. Spørsmålet er om det holder.