Ekstremt kompaktkamera fra Canon

PowerShot G1 X gir deg samme bildekvalitet og kontroll som digitale speilreflekskameraer. Dette kameraet setter en helt ny standard for kompakt kameraytelse.

Canon har nå lansert et nytt kompaktkamera i PowerShot-klassen, med stor CMOS-sensor som gir samme bildekvalitet som digitale speilreflekskameraer. PowerShot G1 X er utviklet for profesjonelle fotografer og ambiøse amatører, og er i toppsjiktet av Canons anerkjente G-serie.

PowerShot G1 X har EOS-sensorteknologi, kraftig DIGIC 5-prosessor, nytt Canon presisjonsobjektiv og utvidet manuell kontroll. Kameraet er designet med fokus på portabilitet og har et zoomobjektiv som trekkes helt inn i det solide kamerahuset i metall.

Bildekvalitet på proffnivå

PowerShot G1 X leverer bildekvalitet som hittil kun har vært mulig å oppnå med digitale speilreflekskameraer. Dette er også Canons første kompaktkamera med en stor 14,3 megapikslers 4:3 CMOS-sensor på 18,7 x 14 mm. Med piksler med samme størrelse og oppbygning som EOS 600D, og en overflate som er omlag 6,3 ganger større enn på sensoren i anerkjente PowerShot G12, får du speilrefleks bildekvalitet i et kamerahus som er lite nok til at du kan ta det med deg overalt.

Fordelen med den økte sensorstørrelsen er at du får bedre kontroll over dybdeskarpheten, og du får flere kreative og kunstneriske muligheter til å fremheve motivet i forhold til bakgrunnen. Oppløsningen på 14,3 megapiksler tillater utskrift i store formater, og du kan også beskjære bildene for mer iøynefallende komposisjoner.

PowerShot G1 X kan også skilte med en rekke andre fordeler takket være den avanserte CMOS-sensorteknologien, som ble opprinnelig utviklet for Canons EOS-serie. Støyredusjon integrert i brikken gir skarpe bilder selv ved høy ISO, mens 4-kanals utlesing gir hurtig bildeopptak og sikrer rask respons og ytelse i alle forhold.

Presisjonsoptikk

Objektivet på PowerShot G1 X er utviklet etter de samme design-, produksjons- og kvalitetsstandarder som Canons anerkjente EF-objektiver, og leverer bildekvalitet på proffnivå. UA-elementer (asfæriske linser med ultrahøy brytningsindeks) og presis glassformingsteknologi gjør det mulig å konstruere et kompakt objektiv med suveren skarphet som burde tilfredsstille selv den mest kravstore fotograf. Objektivet, som trekkes helt inn i kamerahuset, har fleksibelt 4x optisk zoomområde fra 28 til 112 mm, noe som åpner for kreativ zoomfotografering og nye muligheter for bildekomposisjon og perspektiv. Kombinasjonen av blenderåpning med seks lameller og sensor i stor størrelse sørger for flott bakgrunnsuskarphet.

Objektivet har 4-trinns optisk bildestabilisator som bidrar til å sikre sylskarpe stillbilder og full HD-video. Det betyr også at du kan fotografere i mørkere forhold og bruke opptil fire trinn langsommere lukkerhastighet enn det som er mulig uten bildestabilisering. Den optiske bildestabilisatoren støttes av en intelligent bildestabilisator som analyserer brennvidden, avstanden til motivet og typen kamerabevegelse og deretter bruker den best egnede innstillingen for bildestabilisering[1]. Når panorering registreres, aktiveres panorerings-IS, og bildet stabiliseres kun i en retning slik at du kan fange bevegelsen i motivet på en naturlig måte. Kameraet har også hybrid bildestabilisator som gjør det mulig å ta makrobilder uten uskarpheten som lett oppstår hvis kameraet beveges opp eller ned.

Objektivet har også 3-trinns ND-filter (gråfilter) som lar deg bruke større blenderåpning i sterkt lys for å begrense dybdeskarpheten eller langsommere lukkerhastigheter når du ønsker bevegelsesuskarphet.

Full HD-film med høy kvalitet

PowerShot G1 X har egen knapp for filmopptak og støtter opptak i full HD (1080p) med 24 bilder i sekundet. Du får opptak i høy kvalitet, også i opptakssituasjoner med begrenset lys, og den store CMOS-sensoren gir mindre dybdeskarphet, noe som er karakteristisk for større sensorer. Videre kan du bruke kameraets 4x optiske zoom når du filmer, noe som gir større fleksibilitet, mens lyden tas opp i stereokvalitet.

En rekke opptaksprogrammer gjør det enklere å fotografere krevende motiver og situasjoner. Når du fotograferer i lite lys uten stativ, kan du bruke programmet Nattbilde uten stativ som tar en høyhastighetsserie med bilder og setter bildedataene sammen til et enkelt veleksponert bilde med minimal uskarphet. Programmet Stort dynamisk omgang (HDR) tar flere eksponeringer og kombinerer dem til ett bilde som får frem detaljene i både skygge og høylys, perfekt til fotografering av motiver med mange lyse og mørke fargetoner.

Med manuell kontroll på profesjonelt nivå og enestående bildekvalitet er PowerShot G1 X et ideelt kamera for profesjonelle fotografer og ambisiøse amatører som ønsker speilreflekskameraets fleksibilitet og kvalitet i en kompakt innpakning.

PowerShot G1 X har anbefalt utsalgspris kr 7.499,- inkl mva og salgsstart er i februar.

Kommentarer