Nå blir Facebook-chat bedre

Facebook-brukere har i lengre tid irritert seg over chatfunksjonaliteten på det sosiale nettstedet, og nå har Facebook tatt grep for å gjøre det bedre.

Facebook har i dag lansert en rekke nye chat-relaterte tjenester; ad hoc gruppechat, nytt chat-design og videosamtaler via Skype. Førstnevnte lar brukerne opprette gruppechat uten å lage gruppen først. Halvparten av Facebook bruker grupper, og gruppechat har vært en av de mest etterspurte funksjonene.

Det nye designet på chatten, gjør at det vil fungere bedre på brede skjermer. Sidebaren vil justere seg automatisk etter skjermstørrelsen, og vil vises som standard dersom skjermen er bred nok. I tillegg vil sidebaren ha en enklere oversikt over de personene du chatter mest med. Dette minner mye om den såkalte Facebook-nettleseren RockMelt, som Facebook har samarbeidet mye med.

Videosamtaler

Den store nyheten for chatfunksjonen, er allikevel muligheten for å ringe dine venner direkte fra Facebook, og opprette videosamtaler. Denne funksjonen er allerede tilgjengelig, men fungerer ikke i alle nettlesere. Videochat vil bli fullintegrert gradvis, men kan altså tas i bruk ved å gå til denne adressen. Denne funksjonen er muliggjort ved hjelp av samarbeid med den populære tjenesten Skype.

Gruppechat

Som nevnt, har gruppechat vært den funksjonen som Facebook-brukere flest har savnet. Dette har nå Facebook gjort noe med, og lanserer nå gruppechat. Ved et enkelt klikk kan du legge til flere venner i en samtale.