Facebook med store problemer

Oppdatert: Prøvde du febrilsk å komme inn på Facebook torsdag kveld, men var uten hell? Du var ikke alene. Årsaken har nå blitt offentliggjort.

Gjelder hele verden

Facebook opplever store problemer for øyeblikket, men du kan slappe av. Det er ikke bare hos deg! Hele verden har dette problemet, og det gjelder ikke bare Facebook.com, men hele apparatet rundt Facebook. For eksempel er “liker-knappen” som du finner plassert mange plasser rundt om på nett utilgjengelig, så dette betyr at hele rammeverket, eller APIet om du vil, til Facebook er nede. DNS-feil er det mange som rapporterer om at det er også.

Ifølge Techcrunch.com skyldes dette forsinkelser innad i Facebooks sider som gjør at bare deler av siden fungerer sporadisk, eller at siden er helt nede. Undertegnede fikk likevel lagt ut en liten statusoppdatering midt i kaoset. Uansett, eksakt når problemene blir fikset er det ingen informasjon om, men vi velger å tro at de jobber febrilsk med å spore opp- og rette feilen.

Ingen grunn til panikk!

I stedet for å ødelegge F5-tasten på tastaturet deres kan dere heller kose dere på ITpro sitt forum, eller komme innom og prate med oss på IRC. Når vi vet mer om saken vil vi oppdatere denne artikkelen.

Oppdatert: Facebook ser nå ut til å være oppe igjen (klokka 23:15, 23. september) så nå slipper dere å prate med kompiser over telefon eller, Gud forby, ansikt til ansikt.

Den offisielle årsaken til nedetiden var en forandring av en feilsøkingskode internt i deres systemer. Denne innehold en feil som førte til at de interne systemene prøvde å rette på denne koden automatisk, noe som naturligvis fungerte dårlig. Denne automatiske reparasjonen gikk i en uendelig loop som til slutt knelte deres servere, og eneste måte å reparere dette manuelt på var å stoppe tjenesten helt. Nedetiden varte i omlag to og en halv time.

Benyttet Twitter i stedet

I løpet av nedetiden benyttet mange seg av mikrobloggtjenesten Twitter, og noen klarte selvfølgelig ikke å dy seg med morsomhetene. Her er noen utvalgte kommentarer derifra.

@anditsbecca_ : “IMAGINE if twitter, facebook, and msn all broke at the same time. we might have to actually get lives.”

@MTVClutch: “Facebook is down. We can’t tell who’s hungry or tired.”

@TheDollSays: “Facebook users are roaming the streets in tears, shoving photos of themselves in people’s faces and screaming ‘DO YOU LIKE THIS? DO YOU??’”

@liammalone: “While Facebook Isnt Working, Twitter will go over capacity, (and MySpace remains unused,) some Americans will finally meet their neighbors.”

Kommentarer