Twittersøk mest populært

Twitter er nå den raskest voksende søketjenesten.

Twitter er den raskest voksende søketjenesten på internett i dag. Dette er konklusjonen til Biz Stone i Social Beat, etter at det ble klart at Twitter behandler over 800 millioner søk hver dag. Dette er over 24 milliarder søk hver måned, og en økning på 33 % siden april i år.

Til sammenligning behandlet Bing 4,1 milliarder og Yahoo 9,4 milliarder søk hver måned, viser tall fra desember. Søkegiganten Google er derimot i en egen liga, med 88 milliarder søk hver måned.

Konker ut Bing

Bing var i fjor kåret til den raskest voksende søketjenesten, etter en undersøkelse utført av analysebyrået Nielsen, men det ser nå ut til at Twitter har tatt ledelsen.

Les også Google Chrome tar tredjeplass

Ifølge Stone kan dette har sammenheng med at Twitter ikke lenger sees på som et sosialt nettverk, i samme forstand som Facebook. Twitter er derimot et informasjonsnettverk og en nyhetskilde, sier Stone.

Twitter innførte tidligere en ny strategi, hvor sponsede meldinger ble vist først i søkeresultatene. Dermed kan denne økningen bety penger i kassen for nettsiden.

Kommentarer