Google Chrome tar tredjeplass

Chrome går forbi Safari og kaprer tredjeplass på nettleserfronten.

Mange har blitt frelst av Googles nettleser de siste årene. Nå har Chrome tatt sin plass blant de tre største, bak Microsofts Internet Explorer og Mozillas Firefox, ifølge tatt fra analysebyrået StatCounter.

Undersøkelsen, som baserer seg på 874 millioner sidevisninger, konkluderer med at Chrome har en brukermasse på 8,97 %, mens Safari ligger bak med 8,88. Kjempene Internet Explorer og Firefox har for ordens skyld 52 % og 28,5 % av den totale brukermassen.

– Google og Apple kjemper mot hverandre på nettleserfronten, på samme måte som i mobilmarkedet, skriver Aodhan Cullen direktør i StatCounter, og viser til iPhone versus Android.

Hurtig suksess

Tallene stammer riktig nok fra undersøkelser utført i USA, men illustrerer uansett en viktig milepæl for Chrome over hele verden. Siden nettleseren ble lansert I slutten av 2008, har Google klart å trenge seg inn på et marked med allerede veletablerte konkurrenter og har kapret nærmere 10 % av brukermassen i USA.

Les også Google invaderer nettlesermarkedet

Selv om tallene er utarbeidet av et enkelt analysebyrå, viser også andre at Google har inntatt tredjeplassen. Ifølge tall fra Net Applications ligger Chrome også der på tredjeplass, derimot med mye større avstand fra Safari.

Kommentarer