Eset setter ny rekord

Mange norske entusiaster sverger til antivirusløsningen NOD32 fra Eset. Nå har det Slovakiske programvareselskapet satt ny rekord med 61 VB100 utmerkelser på rad fra det frittstående testorganet VirusBulletin.

VirusBulletin gjennomfører tester hver måned hvor antivirusløsninger fra flere leverandører testes på alle tenkelige parametere. Testen for april 2010 var rekordstor med over 60 testede programvarepakker.

Siden VB100 ble grunnlagt i 1998 har ESETs antivirusprodukter vært enestående med en suksessrate på 97 prosent, som er den høyeste i bransjen. I følge Eset, så ligger de fleste andre produsentene på et resultat fra 50 til 75 prosent.

Microsoft Security Essentials, Kaspersky Antivirus 6 og Norman Security Suite besto ikke april utgaven av VB100 testen.

VB100 testen kjøres på roterende plattformer, og denne gang ble den kjørt på Windows XP SP3. VB100 testen benytter også ekte virus, og ikke testvirus og –filer.

For å få rett til å anvende VB100-logoen må produktet møte to kriterier. Det må først vise at det finner alle ”in-the-wild”-virus ved skanning, både on demand og on access, samtidig som det ikke skal oppdages såkalte falske positiver eller feilvarslinger av virus når den skanner gjennom rene filer.

I følge sikkerhetsekspert Anders Nilsson hos Eurosecure så er Eset det eneste antivirusselskapet som aldri har gått glipp av en In-the –wild-viurs, som er betegnelsen på faktiske virus som spres på nettet.

Kommentarer