Opera Unite er lansert

Opera har i dag lansert Opera Unite. Dette er hemmeligheten Opera har sagt vil gjenoppfinne internett.

Opera er en nettleser som er brukt av mange personer. De har kanskje ikke like mange brukere som Firefox og Internet Explorer, samt Apple sin nettleser Safari. Men kanskje dette vil forandre seg i dag? De skal, etter det som står på nettsidene til opera, “finne opp” internett igjen.

Opera Unite er det nye flaggskipet til Opera. Nå vil de benytte seg av av den raske forbindelsen vi har i dag, til å dele din musikk, dine bilder, notis samt andre filer du skulle ønske å dele med andre personer rundt om kring. Du kan også kjøre chat-rom, samt at du kan kjøre hele webservere ifra din nettleser.

Funksjoner i Opera Unite

 • Fildeling
  Del filer fra din datamaskin uten å laste opp filen. Velg mappen som du vil dele filer fra, og Opera Unite lager en URL som går direkte til den mappen. Ved å gi linken til vennene dine kan du dele filer uten å måtte gå gjennom tredjeparts nettsider.
 • Webserver
  Bruk din egen datamaskin som webserver og vis din nettside til venner gjennom Unite. Velg mappen der nettsiden ligger, og du kan dele det gjennom URL som Opera Unite generer.
 • Mediaavspiller
  Få tak i mp3-filer og spillelister fra hvilken som helst maskin. Gå inn via hvilken som helst nettleser på mappen som inneholder filene, og du kan direktelinken fra Opera Unite til å spille av sangene dine.
 • Bildedeling
  Del bilder på nettet direkte fra din egen datamaskin uten å laste de opp på nettet. Etter at du har valgt bildemappen, genererer funksjonen et bildegalleri av bildene dine. Ved å klikke på miniatyrbildene vises bildene i originalstørrelsen.
 • “The Lounge”
  Du kan nå opprette egne chat-rom som du kan linke til vennene dine, og dermed prate med de uten at de må logge inn på noen som helst tjeneste på nett. Det hele skjer gjennom din egen datamaskin. Sikkerhetsfunksjoner finnes forøvrig, og du kan sette passord på chat-rommet, for å hindre at uvedkommende kommer seg inn i chat-rommet uten videre.
 • “Fridge”
  Kjøleskapet har bestandig vært et sted der post-it-lapper og andre notater blir hengt opp så alle i huset kan se de. Opera Unite kommer med et eget virtuelt kjøleskap der venner, familie og kollegaer kan lese og henge opp notater både sikkert og privat.

Opera sier at disse seks funksjonene er bare begynnelsen på hva som er mulig. Utviklere kan fritt designe nye funksjoner for å utnytte potensialet i Opera Unite.

Etter det som står på nettsidene til Opera, så kan du også nå Opera Unite Services i fra hvilken som helst nettleser hvor som helst.

Se video fra Opera

Nedlastingslinker for Opera Unite:

Opera Unite for Windows.
Opera Unite for Mac.
Opera Unite Linux.

Kommentarer